Români blocaţi la graniţa dintre Marea Britanie şi Franţa din cauza restricţiilor impuse după identificarea noii tulpini Covid-19

  • Începând de duminică, în Europa au intrat în vigoare noi restricţii de circulaţie, din cauza noii tulpini coronavirus care circulă, în special, în Marea Britanie.
  • România şi alte ţări precum Italia, Belgia şi Olanda au suspendat zborurile înspre şi dinspre Marea Britanie.
  • Sute de români care călătoreau cu o firmă de transport din Satu Mare sunt blocaţi la graniţa dintre Marea Britanie şi Franţa.
4871 afișări
Imaginea articolului Români blocaţi la graniţa dintre Marea Britanie şi Franţa din cauza restricţiilor impuse după identificarea noii tulpini Covid-19

Români blocaţi la graniţa dintre Marea Britanie şi Franţa din cauza restricţiilor impuse după identificarea unei noi tulpini Covid-19/ FOTO Profimedia

Începând cu ora 19:00, toate zborurile pe ruta România - Marea Britanie vor fi suspendate, pentru următoarele 14 zile, cel puţin.

Cei care au aterizat azi-noapte, pe aeroportul Otopeni, după miezul nopţii, vor fi nevoiţi să stea 14 zile în carantină.

Din cauza acestor măsuri de restricţie a circulaţiei, sute de români sunt acum blocaţi de aproape 24 de ore la graniţa dintre Franţa şi Marea Britanie, în Dover, după cum informează site-ul Aleph News.

Franţa a anunţat suspendarea, începând cu dată de 20 decembrie, ora 24:00, a circulaţiei dinspre Marea Britanie, pentru transporturile de mărfuri şi de pasageri – pe cale rutieră, aeriană, maritimă şi feroviară – pentru cel puţin 48 de ore.

Peste 1.000 de cazuri asociate unei noi tulpini au fost identificate în Marea Britanie, mai ales în partea de sud a ţării, unde mutaţia ar putea avea legătură cu creşterea numărului cazurilor de COVID-19, spunea ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock, potrivit Reuters.

Duminică seara, cei din Olanda au închis zborurile dinspre Marea Britanie, până pe 1 ianuarie. Italia şi Belgia blochează, de asemenea, zborurile cu Regatul Unit şi Guvernul spaniol a făcut apel la Uniunea Europeană, pentru o decizie comună statelor membre.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici