Rusia a anunţat că dezvoltă al doilea vaccin anti-Covid şi a trecut de primele studii clinice. Când va primi undă verde de la Ministerul Sănătăţii

  • Primele studii clinice ale unui al doilea vaccin rusesc împotriva noului coronavirus s-au dovedit a fi concludente, a anunţat centrul care îl dezvoltă.
  • Vaccinul se numeşte EpiVacCorona şi este dezvoltat de centrul de cercetare de stat Vektor din Siberia.
  • Ministrul Sănătăţii, Mihail Murashko, i-a spus preşedintelui Vladimir Putin săptămâna aceasta că vaccinul Vektor ar putea primi undă verde de la minister în trei săptămâni.
1489 afișări
Imaginea articolului Rusia a anunţat că dezvoltă al doilea vaccin anti-Covid şi a trecut de primele studii clinice. Când va primi undă verde de la Ministerul Sănătăţii
Primele studii clinice ale unui al doilea vaccin rusesc împotriva noului coronavirus s-au dovedit a fi concludente, a anunţat joi (1 octombrie) centrul de cercetare care îl dezvoltă, după ce Rusia a anunţat în august că a aprobat primul vaccin din lume, notează Le Figaro
 
"Primele două faze ale studiilor clinice au demonstrat eficacitatea şi siguranţa vaccinului," a declarat biroul de presă al centrului de cercetare de stat Vektor (din Siberia), care dezvoltă acest al doilea vaccin, numit EpiVacCorona. 
 
Rusia a anunţat la începutul lunii august că a dezvoltat şi înregistrat „primul” vaccin împotriva Covid-19 dezvoltat de centrul de cercetare din Moscova, Gamaleïa, cu Ministerul Apărării.
 
Ministrul Sănătăţii, Mihail Murashko, i-a spus preşedintelui Vladimir Putin săptămâna aceasta că vaccinul Vektor ar putea primi undă verde de la minister în trei săptămâni. După aceea, Vektor a precizat că studiile clinice vor începe pe 5.000 de voluntari siberieni, cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani.
 
Compania a declarat că vor exista studii clinice suplimentare pe 150 de voluntari cu vârsta peste 60 de ani. Vaccinul EpiVacCorona se administrează în două doze, la distanţă de 21 de zile. Rusia intenţionează să înceapă să producă 10.000 de doze din noiembrie, a anunţat Vektor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici