Şeful diplomaţiei UE acuză Rusia că a răspândit informaţii false despre vacinul COVID-19 pentru a-şi vinde propriul ser: ”Dezvoltatorii occidentali de vaccinuri sunt batjocoriţi pe faţă”

  • Şeful diplomatiei Uniunii Europene a declarat că mass-media publice din Rusia au răspândit informaţii false despre vaccinurile europene şi americane împotriva COVID-19 în ţările în care doreşte să îşi vândă propriul vaccin.
  • Moscova a negat în mod repetat aceste acuzaţii şi susţine că Sputnik V este vizat de o campanie de dezinformare susţinută de străini.
  • Rusia a trimis săptămâna trecută primul lot de vaccinuri Sputnik V în Argentina.
1831 afișări
Imaginea articolului Şeful diplomaţiei UE acuză Rusia că a răspândit informaţii false despre vacinul COVID-19 pentru a-şi vinde propriul ser: ”Dezvoltatorii occidentali de vaccinuri sunt batjocoriţi pe faţă”

Profimedia

Şeful diplomatiei Uniunii Europene a declarat luni că mass-media publice din Rusia au răspândit informaţii false despre vaccinurile europene şi americane împotriva COVID-19 în ţările în care doreşte să îşi vândă propriul vaccin.
 
„Dezvoltatorii occidentali de vaccinuri sunt batjocoriţi pe faţă mass-media ruse, în mai multe limbi, controlate de stat, ceea ce a dus în unele cazuri la afirmaţii absurde că vaccinurile vor transforma oamenii în maimuţe,” a spus Josep Borrell într-o postare pe blog, citat de Reuters.
 
„Astfel de relatări se adresează aparent ţărilor în care Rusia vrea să-şi vândă propriul vaccin, Sputnik V,” a adăugat Borrell, menţionând că aceste mişcări ameninţă sănătatea publică pe fondul pandemiei COVID-19. 
 
Moscova a negat în mod repetat aceste acuzaţii şi susţine că Sputnik V este vizat de o campanie de dezinformare susţinută de străini.
 
Fondul rus de investiţii directe (RDIF), care este responsabil pentru comercializarea vaccinului în străinătate, nu a comentat declaraţiile lui Borrell. Şi nici Ministerul Sănătăţii. 
 
Când AstraZeneca, care a lucrat cu Universitatea Oxford la dezvoltarea vaccinul său, a întrerupt un studiu clinic în septembrie pentru că unui participant i s-a făcut rău din motive necunoscute, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a declarat că vaccinul Sputnik V este mai fiabil, deoarece se bazează pe un adenovirus găsit în oameni, în timp ce candidatul britanic este un „vaccin de maimuţe”.
 
Testele clinice care utilizează o versiune bioinginerată a unui virus inofensiv de răceală comună găsit la cimpanzei pentru a instrui celulele umane să producă antigene, au fost reluate în Marea Britanie la doar câteva zile după obţinerea aprobării din partea autorităţii de reglementare.
 
Rusia a trimis săptămâna trecută primul lot de vaccinuri Sputnik V în Argentina, ca parte a unui acord de 10 milioane de doze. A semnat acorduri de aprovizionare cu o serie de alte ţări din America Latină şi Asia. Vaccinul rusesc costă mai puţin de 20 USD de persoană pentru cele două doze necesare.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici