Sondaj: Unu din doi români crede că tratamentul COVID este mai degrabă inaccesibil

  • Protejarea locurilor de muncă, desfăşurarea şcolii în siguranţă şi implementarea măsurilor împotriva răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus ar trebui să fie priorităţile Guvernului în acest moment, în opinia românilor.
  • Peste jumătate dintre români consideră că testarea şi tratamentul pentru infecţia cu SARS-CoV-2 nu sunt suficient de accesibile în România şi peste 83% dintre români consideră că este important să avem acces la medicamente inovatoare, potrivit Barometrului de Sănătate Publică.
  • Datele fac parte din „Barometrul de Sănătate Publică (Octombrie 2020)”, ce evaluează percepţia românilor cu privire la sănătatea lor şi la sistemul de sănătate, în perioada pandemiei de COVID-19.
462 afișări
Imaginea articolului Sondaj: Unu din doi români crede că tratamentul COVID este mai degrabă inaccesibil

Sondaj: Unu din doi români crede că tratamentul COVID este mai degrabă inaccesibil

Potrivit Batrometrului, 37% dintre români sunt de părere că ţara noastră a fost nevoită să se descurce singură în combaterea pandemiei de coronavirus, iar peste 35% cred că România a primit cel mai mult ajutor de la Uniunea Europeană.

În timp ce 47% dintre români se consideră foarte bine informaţi cu privire la COVID-19 şi 43% mai degrabă informaţi, cele mai de încredere surse oficiale de informaţie, în opinia lor, sunt Uniunea Europeană şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

În ceea ce priveşte sursele de informare despre coronavirus, situaţia medicală din ţară şi din lume sau despre măsurile luate de autorităţi, cei mai mulţi români se îndreaptă către televiziunile de ştiri, televiziuni în general sau ziare ori presa online, iar peste 43% declară că identifică zilnic sau aproape în fiecare zi informaţii sau ştiri false despre coronavirus.

Peste jumătate dintre români, respectiv 53%, consideră că testarea şi tratamentul pentru infecţia cu SARS-CoV-2 sunt mai degrabă inaccesibile în România şi mai mult de jumatate dintre români şi-ar dori ca medicii să ofere consultaţii telefonice sau online şi după ce se încheie pandemia.

Accesul la aparatură şi medicamente inovatoare, amabilitatea şi atenţia personalului medical, condiţiile din spitale şi gratuitatea sau compensarea serviciilor medicale de la bugetul de stat se numără printre aspectele care sunt importante pentru români, în afară de tratamentul propriu-zis, atunci când beneficiază de servicii medicale.

„Barometrul de Sănătate Publică” a fost realizat în perioada 25 septembrie – 16 octombrie 2020 pe un eşantion de 1.000 de persoane, reprezentativ pentru populaţia României, eroarea maximă admisă a datelor fiind de ±3%, la un grad de încredere de 95%. Chestionarele au fost aplicate în toate judeţele României şi în sectoarele Municipiului Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici