Studiu: Fără măsuri de prevenţie, 285 de milioane de oameni s-ar fi infectat cu noul coronavirus în China/ 60 de milioane în SUA

1185 afișări
Imaginea articolului Studiu: Fără măsuri de prevenţie, 285 de milioane de oameni s-ar fi infectat cu noul coronavirus în China/ 60 de milioane în SUA

Fără măsuri de prevenţie 285 de milioane de oameni s-ar fi infectat cu noul coronavirus în China/ 60 de milioane în SUA

Recomandările urmate de măsurile de distanţare socială şi carantină au prevenit infectarea a 60 de milioane de oameni în Statele Unite şi aproximativ 285 de milioane în China, potrivit unui amplu studiu publicat luni, relatează The Washington Post.

Un studiu separat al Imperial College London estimează că măsurile luate de prevenire a infectărilor au salvat 3 milioane de vieţi în Europa.

Cele două studii publicate, luni, în prestigioasa publicaţie medicală Nature arată că măsurile fără precedent luate în lume au adus rezultate în scăderea răspândirii virusului.

Studiul realizat de Universitatea din California a examinat şase ţări: China, SUA, Italia, Franţa, Iran şi Coreea de Sud. Experţii estimează că 1717 intervenţii precum ordinele de a rămâne în case, închiderea afacerilor, interzicerea călătoriilor au redus rata de răspândire a virusului. Studiul precizează că colectiv cele şase ţări au reuşit să evite 62 de milioane de teste pozitive. Deoarece majoritatea persoanelor infectate nu sunt testate numărul real al infecţiilor evitate este mult mai mare fiind situat în jurul cifrei de 530 de milioane în cele şase ţări, potrivit studiului.

Un aspect interesant prezentat în cercetare este că închiderea şcolilor nu a avut un efect semnificativ în numărul de cazuri. Acestă Informaţie ce relevă din studiu trebuie confirmată şi de alte cercetări potrivit autorilor. Interzicerea adunărilor mari a avut un efect mai mare în Iran decât în Italia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici