STUDIU Tulpina Alpha a coronavirusului dezactivează prima linie de apărare din corpul uman

  • Cercetătorii şi-au concentrat atenţia asupra mutaţiilor care modifică proteina spike.
  • Tulpina britanică are 23 de mutaţii care o diferenţiază de alte tulpini.
  • Studiu: Alpha dezactivează prima linie de apărare din corpurile noastre.
2384 afișări
Imaginea articolului STUDIU Tulpina Alpha a coronavirusului dezactivează prima linie de apărare din corpul uman

STUDIU Tulpina Alpha dezactivează prima linie de apărare din corpul uman

Un nou studiu arată că tulpina identificată pentru prima dată în Marea Britanie se ascunde de sistemul imunitar. Cunoscută sub numele de Alpha, mutaţia a devenit tot mai frecventă. Până în aprilie, devenind varianta dominantă în Statele Unite. 
 
Tulpina brianică sau Alpha, cum îi spun cercetătorii, a fost descoperită în luna decembrie a anului trecut. Un studiu spune că succesul acestei tulpini s-ar datora faptului că Alpha dezactivează prima linie de apărare din corpurile noastre, oferind variantei mai mult timp pentru a se înmulţi.
 
Specialiştii mai spun că orice virus de succes trebuie să depăşească acel prim sistem de apărare. Cu cât are mai mult succes în acest sens, cu atât este mai bun virusul, adică mai agresiv şi dominant.
 
Alpha are 23 de mutaţii care o diferenţiază de alte variante de coronavirus. Când numărul de infectări cu această variantă a început să crească în Marea Britanie, cercetătorii au început să investigheze aceste modificări genetice pentru a căuta explicaţii cu privire la motivul pentru care se răspândeşte mai repede decât alte variante.
 
Mulţi cercetători şi-au concentrat atenţia asupra celor nouă mutaţii care modifică aşa-numita proteină spike, care îi permite coronavirusului să invadeze celulele. Una dintre aceste mutaţii ajută virusul să se prindă mai bine de celule, îmbunătăţindu-i şansele să producă o infecţie mai puternică.
 
Cercetătorii au descoperit că celulele infectate cu Alpha se înmulţesc de aproximativ 80 de ori mai mult decât alte versiuni ale virusului, ale unei gene numite Orf9b, potrivit The New York Times.
 
Echipa de cercetare condusă de Dr. Krogan a început, de asemenea, experimente similare cu alte variante, inclusiv varianta identificată pentru prima dată în Africa de Sud, cunoscută sub numele de Beta, şi cea identificată pentru prima dată în India, cunoscută sub numele de Delta. Rezultatele preliminare i-au surprins.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici