Suedia, învinsă de coronavirus. Guvernul vrea să declare stare de urgenţă şi carantină. "Suntem conduşi spre catastrofă"

  • Suedia e una din puţinele ţări europene unde nu există carantină.
  • Guvernul a încercat imunizarea de turmă şi s-a bazat şi pe gradul ridicat de civilizaţie al cetăţenilor
  • Acum, conducerea ţării cauta puteri sporite pentru a declara starea de urgenţă şi carantina
38716 afișări
Imaginea articolului Suedia, învinsă de coronavirus. Guvernul vrea să declare stare de urgenţă şi carantină. "Suntem conduşi spre catastrofă"

Suedia, invinsă de coronavirus. Guvernul vrea să declare stare de urgenţă şi carantină. "Suntem conduşi spre catastrofă"

Suedia e ultimul bastion european în lupta cu coronavirusul, singura ţară fără carantină şi stare de urgenţă instaurată. Oamenii îşi văd de viaţa obişnuită, în timp ce coronavirusul face ravagii în lume.

Cazuri de COVID-19 sunt şi în Suedia de mai multe săptămâni, însă guvernul a încecat imunizarea turmă abandonată între timp de alte naţiuni. Şi ei vor să-şi schimbe strategia, după ce în Suedia s-au înregistrat 6443 de cazuri şi 373 de decese. Cu alte aproape 400 de persoane în stare critică în spitale, guvernul suedez a cerut puteri sporite ca să poată lua decizii ca instaurarea stării de urgenţă fără aprobarea parlamentului, anunţă presa locală. Partidele de opoziţie au cerut câteva zile pentru a analiza cererea guvernului, care vrea să poată să impună restricţii privind viaţa publică şi chiar carantină totală, daca virusul va continua să avanseze.

Suedezii au impus deja câteva măsuri privind călătoritul cu mijloacele de transport în comun la orele de vârf, iar evenimentele sportive au fost anulate. Adunările mai mari de 50 de oameni de orice fel au fost şi ele interzise.
 

"Suntem conduşi spre catastrofă"

 



E prea târziu, crede Prof Cecilia Söderberg-Nauclér, care alături de alţi 2000 de medici, cercetători şi profesori au semnat o petiţie prin care cereau guvernului să ia în serios pericolul reprezentat de noul coronavirus. "Nu tesăm suficient, nu monitorizăm, nu izolăm suficient - am lăsat virusul liber. Suntem conduşi spre catastrofă", a spus ea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici