Testul care face diferenţa între SARS COV 2 şi gripă, aprobat de FDA în regim de urgenţă

  • FDA a aprobat un test de diagnostic care face diferenţa între virusul SARS COV 2 ş virusurile gripale A sau B
  • Testul este produs de grupul farmaceutic elveţian Roche
  • Testul se face pe baza probelor recoltate din nas sau nazo-faringe
  • Testul îi va ajuta pe medici să pună un diagnostic corect, la timp
5426 afișări
Imaginea articolului Testul care face diferenţa între SARS COV 2 şi gripă, aprobat de FDA în regim de urgenţă

FOTO: Profimedia

Să ştii când ai SARS COV 2 şi când ai gripă! Aceasta va fi cu siguranţă una dintre cele mai mari provocări pe care le vei avea în toamna asta. Dar cum poţi să afli ce ai păţit dacă simptomele acestor boli se pot confunda foarte uşor? Ar fi util un test, nu? Ei bine el există deja. 

Food and Drug Administration din SUA  a aprobat în regim de urgenţă  un test de diagnostic produs de compania Roche. Cu ajutorul lui poţi să afli dacă ai virusul SARS COV 2 sau virus gripal A sau B.

În comunicatul Roche scrie că testul va fi disponibil şi pe pieţele care acceptă marcajele CE, deci testul ar putea ajunge curând şi în România.

Cum poţi face acest test? Ţi se recoltează probe din nas sau din nas şi faringe, apoi se procesează proba în aparate speciale care există în multe spitale. 

Astfel, printr-un singur test medicii pot să-ţi pună un diagnostic corect, şi să-ţi dea tratamentul potrivit, la timp. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici