Trei focare noi de coronavirus în Iaşi. Unul s-a înregistrat la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Sf. Spiridon”

  • Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a declarat trei noi focare Covid-19 în judeţul Iaşi.
  • Un focar s-a înregistrat la Spitalul Judeţean de Urgenţă, unde şapte medici s-au îmbolnăvit.
  • Un alt focar este în Centrul Rezidenţial pentru Mame şi Copii aflaţi în dificultate.
785 afișări
Imaginea articolului Trei focare noi de coronavirus în Iaşi. Unul s-a înregistrat la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Sf. Spiridon”

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a declarat trei noi focare Covid-19.

Un focar este la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon”, în Secţia gastroenterologie, unde s-au infectat şapte cadre medicale. Acestea au fost contacţi ai unor pacienţi pozitivi.

Un alt focar este în Centrul Rezidenţial pentru Mame şi Copii aflaţi în dificultate, „Fundaţia Hecuba”. Aici, 4 beneficiari sunt bolnavi. Pacienţii au fost izolaţi în apartamentele alocate, iar contacţii direcţi au fost carantinaţi.

Focarul de la Institutul de psihiatrie Socola s-a extins şi la secţia psihiatrie acuţi, 11 pacienţi fiind infectaţi. Bolnavii au fost izolaţi în pavilion şi au fost evaluaţi de un medic infecţionist. Ancheta rămâne în derulare. În secţia îngrijiri paliative au mai fost confirmaţi cu COVID-19 încă 3 pacienţi.

La Institutul de psihiatrie Socola au fost confirmate iniţial 3 cadre medicale şi 8 pacienţi.

Tot la Socola, dar în secţia psihiatrie cronici Bârnova, au fost confirmate cu noul coronavirus încă 47 de persoane: 43 pacienţi şi 4 cadre medicale. Conform actualizărilor, în cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 14 persoane (12 pacienţi şi 2 cadre medicale)

La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii „Sfânta Maria” au fost confirmate cu noul coronavirus încă două asistente medicale. În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 28 de cadre medicale.

În ce priveşte Centrul de Servicii Sociale „Sf. Nectarie”, au fost confirmate cu noul coronavirus încă 4 persoane (2 salariaţi şi 2 beneficiari). În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 19 persoane (9 salariaţi şi 10 beneficiari).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici