"Tulpina românescă". Valeriu Gheorghiţă: în România sunt 44 de tulpini Covid -19, majoritatea autohtone

În România sunt 44 de tulpini Covid-19, majoritatea fiind filiaţie epidemiologică de import, însă există şi variante virale autohtone, a anunţat, joi, preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă.

1991 afișări
Imaginea articolului "Tulpina românescă". Valeriu Gheorghiţă: în România sunt 44 de tulpini Covid -19, majoritatea autohtone

"Tulpina românescă". Valeriu Ghorghiţă: în România sunt 44 de tulpini Covid -19, majoritatea autohtone

„Din datele furnizate de INSP, din secvenţierile efectuate până pe 20 iunie, avem 44 de tulpini înregistrate pe teritoriul României, în nouă judeţe. Cele mai multe cazuri sunt raportate în judeţele Ilfov, Argeş şi municipiul Bucureşti. Ceea ce poate merită menţionat e faptul că o parte dintre cazuri nu au un istoric relevant, sunt cazuri de origine autohtonă, mai degrabă decât cazuri de import”, anunţă Valeriu Gheorghiţă.

El precizează că cea mai bună măsură de prevenţie este vaccinarea, respectarea regulilor de distanare socială şi purtatul măştii de protecţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici