Un nou medicament pentru Covid-19, în studiu clinic în Europa. Substanţa ar putea reduce inflamaţia plămânilor

  • Un studiu clinic cu un nou medicament pentru Covid-19 a început în Europa
  • 300 de pacienţi din Italia, Spania, Germania şi Franţa participă la un studiu clinic pentru Covid-19
  • Sarilumabul, folosit pentru poliartrita reumatoidă, ar putea reduce inflamaţia plămânilor
5925 afișări
Imaginea articolului Un nou medicament pentru Covid-19, în studiu clinic în Europa. Substanţa ar putea reduce inflamaţia plămânilor

Un nou medicament pentru Covid-19, în studiu clinic în Europa. Substanţa ar putea reduce inflamaţia plămânilor

Un nou medicament pentru fazele grave de Covid-19 este testat în Europa, în Italia, Spania, Germania şi Franţa. Este vorba despre sarilumab, medicament aprobat pentru artrita reumatoidă. 

În jur de 300 de pacienţi care se află într-un stadiu sever al bolii participă la studiu. Ei trebuie să aibă diagnostic de pneumonie şi confirmare clinică a infecţiei COVID-19, să fie spitalizaţi cu forme severe sau critice ale infecţiei sau să prezinte insuficienţă multiorganică. Lor li se va adăuga o doză intravenoasă de sarilumab la tratament. 

Medicamentul este un anticorp monoclonal uman care inhibă receptorul interleukinei 6 (IL-6) prin legarea şi blocarea acestuia. Acesta poate reduce inflamaţia plămânilor la pacienţii cu infecţie severă cu virusul SARS CoV-2.

Ipoteza este susţinută de eficienţa unei alte molecule care inhibă receptorul interleukinei 6, tocilizumab. Acest antiinflamator a fost folosit în China, iar în Italia este unul dintre medicamentele care, deşi în teste, începe să îşi dovedească eficienţa. 

Sursă foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici