Un nou studiu spune că te poţi infecta mai uşor cu Covid-19 acasă, decât în afara locuinţei. Explicaţia specialiştilor

  • Studiul publicat de Centrul pentru Combaterea şi Prevenirea Bolilor din Coreea de Sud (CDC) a analizat în detaliu 5.706 de „pacienţi zero”
  • Cercetătorii au descoperit că doar 2 persoane din 100 infectate au contractat virusul de la contacte din afara locuinţei.
  • În acelaşi timp, unul din 10 persoane s-au infectat de la un membru al familiei.
8479 afișări
Imaginea articolului Un nou studiu spune că te poţi infecta mai uşor cu Covid-19 acasă, decât în afara locuinţei. Explicaţia specialiştilor

Un nou studiu spune că te poţi infecta mai uşor cu Covid-19 acasă, decât în afara locuinţei

Epidemiologii sud-coreeni au descoperit că oamenii au mai multe şanse să contracteze noul coronavirus de la membrii familiei cu care locuiesc decât de la contactele din afara casei. În cadrul studiului, cercetătorii au analizat 5.706 de „pacienţi zero” care au fost testaţi pozitiv la coronavirus, dar şi peste 59.000 de persoane care au intrat în contact cu aceştia, scrie Reuters.

Prin urmare, descoperirile au arătat că doar 2 din 100 de persoane infectate au contractat virusul de la o persoană din afara gospodăriei, în timp ce unul din 10 au contractat boala de la un membru al familiei.
Distribuţia pe grupe de vârstă a cazurilor de infecţie transmise în gospodărie a fost mai mare atunci când primele cazuri confirmate au fost la adolescenţi sau vârstnici trecuţi de 60-70 de ani.

„Acest lucru se datorează probabil faptului că aceste grupe de vârstă sunt mai predispuse să se afle în contact apropiat cu membri ai familiei întrucât au nevoie de mai mult sprijin şi protecţie”, a declarat Jeong Eun-kyeong, directorul CDC sud-coreean şi unul din autorii studiului.

Totodată, cercetătorii spun că cei mici cu vârsta de sub 9 ani au o probabilitate mai redusă de a fi pacientul zero. Pe de altă parte, copiii infectaţi cu Covid-19 au o şansă mult mai mare să fie asimptomatici decât adulţii.

„Diferenţa pe grupe de vârstă nu are o însemnătate uriaşă când vine vorba de contractarea COVID-19. Copiii ar putea fi mai puţin predispuşi să transmită virusul însă datele noastre nu sunt suficiente pentru a confirma această ipoteză”, sublinează dr. Choe Young-june, unul din coautorii studiului

Datele pentru studiu au fost colectate între 20 ianuarie şi 27 martie, când noul coronavirus se răspândea exponenţial în Coreea de Sud, iar numărul de noi infecţii au atins apogeul.
KCDC a raportat luni 45 de noi infecţii, aducând numărul total al cazurilor confirmate la 13.816.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici