Vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca: Studiile clinice continuă, chiar dacă un voluntar a murit. Acţiunile companiei au scăzut cu 1,8%

  • Autoritatea sanitară braziliană Anvisa a declarat miercuri că un voluntar dintr-un studiu clinic al vaccinului COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford a murit, dar a adăugat că procesul va continua.
  • Oxford a confirmat planul de a continua testarea, spunând într-o declaraţie că, după o evaluare atentă, „nu au existat îngrijorări cu privire la siguranţa studiului clinic”.
  • Ziarul brazilian Globo şi Bloomberg spun că voluntarul se afla în grupul de control şi a primit mai degrabă un placebo decât vaccinul de testare, citând surse apropiate studiilor.
  • Mai multe rapoarte ale presei locale au precizat că voluntarul era un medic în vârstă de 28 de ani, care lucra în „prima linie” şi a murit în urma complicaţiilor cauzate de COVID-19.
11877 afișări
Imaginea articolului Vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca: Studiile clinice continuă, chiar dacă un voluntar a murit. Acţiunile companiei au scăzut cu 1,8%

Un voluntar dintr-un studiu clinic al vaccinului anti COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford a decedat. Universitatea a confirmat mai devreme că persoana respectivă din Brazilia, dar nu a oferit alte detalii personale, relatează Reuters.

Potrivit Oxford, testarea va continua întrucât „nu au existat îngrijorări cu privire la siguranţa studiului clinic”. Universitatea Federală din Sao Paulo, care ajută la coordonarea studiilor clinice de fază 3 din Brazilia, a declarat că un comitet independent de evaluare a recomandat, la rândul său, continuarea testării. 

„Totul se desfăşoară aşa cum era de aşteptat, fără nicio dovadă a unor complicaţii grave legate de vaccin care să implice vreunul dintre voluntarii participanţi”, a declarat universitatea braziliană într-un comunicat.

Până în prezent, 8.000 din cei 10.000 de voluntari recrutaţi au primit prima doză în şase oraşe din Brazilia, iar o parte dintre aceştia au primit şi a doua doză, a declarat un purtător de cuvânt al universităţii.

CNN Brasil informează că voluntarul era un tânăr de 28 de ani care locuia în Rio de Janeiro. Acesta a murit din cauza complicaţiilor provocate de COVID-19.

Anvisa nu a furnizat alte detalii, citând confidenţialitatea medicală a celor implicaţi în studii.

Acţiunile AstraZeneca au scăzut cu 1,8%.

Guvernul federal al Braziliei intenţionează să cumpere vaccinul din Marea Britanie şi să îl producă la centrul de cercetare biomedicală FioCruz din Rio de Janeiro, în timp ce un vaccin concurent de la Sinovac Biotech Ltd din China este testat de centrul de cercetare al Sao Paulo.

Brazilia a înregistrat al doilea număr de decese provocate de coronavirus după Statele Unite, cu peste 154.000 de morţi. Are al treilea cel mai mare număr de cazuri de COVID-19, de peste 5,2 milioane de infectaţi, plasându-se în topul celor mai afectate ţări după Statele Uniteale Americii şi India.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici