Uniunea Europeană critică interdicţiile de călătorie, după o decizie a Belgiei în acest sens

  • Uniunea Europeană critică interdicţiile de călătorie impuse de unele ţări, în contextul unei decizii a Belgiei
  • Comisia Europeană: "Statele membre trebuie să respecte principiul proporţionalităţii înscris în Dreptul Uniunii Europene"
  • Didier Reynerds: "Libertatea de circulaţie este o libertate fundamentală"
741 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană critică interdicţiile de călătorie, după o decizie a Belgiei în acest sens

Uniunea Europeană a criticat, luni, restricţiile de călătorie impuse de unele ţări, în contextul unei decizii a Belgiei de a prelungi unele interdicţii până în aprilie, catalogând măsurile drept disproporţionate.

Belgia, ţară în care se află principalele instituţii ale Uniunii Europene, a anunţat în ianuarie interzicerea călătoriilor nonesenţiale, din cauza pandemiei. Premierul belgian, Alexander De Croo, a anunţat acum că măsura va fi prelungită până pe 18 aprilie.

"Am fost surprinşi să aflăm din presă despre prelungirea interdicţiilor de călătorie", a reacţionat Christian Wigand, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, conform Agenţiei France-Presse şi cotidianului Le Figaro.

"Statele membre trebuie să respecte principiul proporţionalităţii înscris în Dreptul Uniunii Europene. Nu credem că aceste interdicţii respectă acest principiu", a subliniat Christian Wigand.

În februarie, Comisia Europeană a criticat restricţiile de călătorie impuse de Belgia, Germania, Finlanda, Danemarca, Suedia şi Ungaria.

"Vom analiza răspunsurile primite din partea acestor state şi vom stabili ce opţiuni de reacţie sunt", a atras atenţia Christian Wigand.

"Libertatea de circulaţie este o libertate fundamentală. Vom continua să acţionăm pentru a ne asigura că recomandările adoptate de Consiliul UE vor fi respectate şi pentru a evita interdicţiile de călătorie", a afirmat, la rândul său, Didier Reynerds, comisarul UE pentru Justiţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici