Vaccinare în masă anti-COVID-19: O asistentă medicală din Mexic a devenit prima persoană vaccinată din America Latină

O asistentă medicală, María Irene Ramirez, a devenit prima persoană din America Latină care s-a vaccinat joi, după ce Mexicul a primit o primă livrare de 3.000 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, anunţă BBC.

1074 afișări
Imaginea articolului Vaccinare în masă anti-COVID-19: O asistentă medicală din Mexic a devenit prima persoană vaccinată din America Latină

Vaccinarea în masă anti-COVID-19: O asistentă medicală din Mexic a devenit prima persoană vaccinată din America Latină

Ţara are una dintre cele mai ridicate pandemii din lume, depăşită doar de SUA, Brazilia şi India.

La scurt timp şi Chile şi Costa Rica au început să administreze vaccinul.

Argentina intenţionează, de asemenea, să înceapă vaccinările în următoarele zile, dar a ales vaccinul Sputnik V produs în Rusia pentru faza iniţială, cu 300.000 de doze care au sosit la Buenos Aires joi dimineaţă.

Brazilia, care a înregistrat cel mai mare număr de decese din regiune, nu va începe până la jumătatea lunii februarie, în ciuda creşterii recente a numărului de cazuri.

Preşedintele Jair Bolsonaro spune că nu intenţionează să se vaccineze. El crede că a dezvoltat imunitate împotriva coronavirusului, deoarece a fost pozitiv la începutul acestui an.

În Mexic, María Irene Ramirez, în vârstă de 59 de ani, şefa secţiei de terapie intensivă a spitalului Ruben Leñero din Mexico City, care a fost prima care s-a oferit voluntar pentru a fi vaccinată.

Mexicul a înregistrat până acum peste 1,3 milioane de infecţii, cu cel puţin 120.000 de decese legate de Covid, potrivit universităţii Johns Hopkins.

Chile a avut aproape 600.000 de cazuri confirmate şi peste 16.300 de decese, Costa Rica - aproape 163.000 de cazuri şi peste 2.000 de decese, iar Argentina - aproape 1,6 milioane de cazuri şi peste 42.300 de decese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici