Vaccinul pentru coronavirus, un test al încrederii. Câţi români ar trebui imunizaţi pentru a trece de epidemia COVID-19

  • Cel puţin 10 milioane de persoane trebuie să se vaccineze pentru a scăpa de pandemie în România
  • Momentan nu există un vaccin anti-Covid-19 care să aibă autorizaţie pentru a fi administrat la copii
  • Nivelul de încredere al oamenilor în vaccin va creşte după luna ianuarie, odată ce primele date cu privire la eficacitatea lui vor veni din Marea Britanie
1348 afișări
Imaginea articolului Vaccinul pentru coronavirus, un test al încrederii. Câţi români ar trebui imunizaţi pentru a trece de epidemia COVID-19

Dacă în Marea Britanie campania de vaccinare a început deja, oare la noi cum va decurge? Pandemia îi îngrijorează pe oameni, iar mulţi vor să ştie câţi dintre ei trebuie să se vaccineze ca lumea să depăşească această situaţie.

Momentan, cei mici nu au încă un vaccin anti-Covid-19 autorizat pentru ei. Un prim pas în lupta cu acest virus este să fim în continuare responsabili, să-i protejăm pe medici şi pe cei vulnerabili.

Iată ce spune Valeriu Gheoghiţa, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti Covid-19:

„Foarte probabil că peste 10 milioane de persoane. Dacă se vaccinează doar 5 milioane persoane, dar reuşim în aceste 5 milioane să cuprindem personalul medical, conform strategiei de vaccinare şi personalul la risc, nu vom mai avea presiunea pe spitale nu vom mai avea forme severe şi critice decât eventual izolat şi nu vom mai înregistra decese prin această boală. Printr-o campanie de comunicare şi de informare şi eu cred că, etapă cu etapă, populaţia îşi va creşte încrederea în acest vaccin pe măsură ce vor observa că vom vorbi de un profil de siguranţă cât se poate de bun. Vom avea din ianuarie date pe câteva milioane de persoane vaccinate în Marea Britanie.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici