150 de ani de la întemeierea Casei Regale a României. Principesa Margareta, Principele Radu şi Principesa Maria, călătorie cu Trenul Regal de 1 Decembrie

Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu, însoţiţi de Principesa Maria, vor lua parte la călătoria anuală a Trenului Regal de 1 Decembrie, ce va începe pe 30 noiembrie de la Gara din Sinaia şi se va încheia pe 1 decembrie, la Gara din Sibiu.

327 afișări
Imaginea articolului 150 de ani de la întemeierea Casei Regale a României. Principesa Margareta, Principele Radu şi Principesa Maria, călătorie cu Trenul Regal de 1 Decembrie

Principesa Margareta, Principele Radu şi Principesa Maria, călătorie cu Trenul Regal de 1 Decembrie (Imagine: Octav Ganea/ Foto Mediafax)

Călătoria cu Trenul Regal din acest an este dedicată aniversării a 150 de ani de la întemeierea Casei Regale a României şi promulgării Constituţiei din 1866, informează reprezentanţii biroului de presă al Majestăţii Sale Regelui Mihai I într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

În Trenul Regal vor fi prezente Familiile Regale ale Belgiei şi Bulgariei. Invitaţii de onoare ai Custodelui Coroanei vor fi Majestăţile Lor Regele Simeon al II-lea şi Regina Margarita ai bulgarilor, precum şi Alteţa Sa Regală Principele Lorenz al Belgiei.

În tren vor fi invitaţi elevi olimpici, profesori, personalităţi ale societăţii civile, autorităţi locale ale comunităţilor vizitate şi jurnalişti. Familia Regală invită toţi locuitorii din oraşele Sinaia, Buşteni, Predeal, Braşov, Codlea, Făgăraş, Avrig şi Sibiu să ia parte la acest eveniment care onorează Marea Unire.

Trenul Regal va sosi în Gara Regală din Sinaia miercuri, 30 noiembrie, la ora 15.47 şi va putea fi vizitat, în Gara din Sinaia, în aceeaşi zi, între orele 16.30 – 18.30.

Trenul Regal va sosi, în dimineaţa de 1 decembrie, în Gara din Buşteni, la ora 10.36, unde va staţiona pentru 17 minute, iar apoi va avea opriri în gările din Predeal, Braşov, Codlea şi Făgăraş. La oprirea din Făgăraş, familia Regală va vizita, în holul gării, expoziţia de fotografie „Casa Regală a României în imagini”, realizată de artistul fotograf Daniel Angelescu.

A şasea oprire va avea loc în Gara din Avrig, la ora 15.23, unde trenul va staţiona timp de 26 de minute. Cu ocazia opririi la Gara din Avrig, Familia Regală va vizita, în holul gării, expoziţia de fotografie aniversară a 125 de ani de la punerea pietrei fundamentale a Gării din Avrig şi deschiderea festivă a lucrărilor de construcţie a căii ferate Sibiu-Avrig-Făgăraş-Braşov.

Ultima oprire a trenului, în ziua de 1 decembrie 2016, va fi în Gara din Sibiu, la ora 16.35.

Familia Regală va lua parte, în seara de 1 Decembrie, la concertul dedicat Zilei Naţionale, la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat din Sibiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici