A murit actriţa Maria Teslaru. Mari actori îi aduc un ultim omagiu

Teatrul Naţional I.L.Caragiale din Bucureşti anunţă că actriţa Maria Teslaru a încetat din viaţă. Actriţa avea 63 de ani.

8955 afișări
Imaginea articolului A murit actriţa Maria Teslaru. Mari actori îi aduc un ultim omagiu

A murit actriţa Maria Teslaru (Imagine: cinemagia.ro)

"Cu profundă durere, colegii din Teatrul Naţional I.L.Caragiale din Bucureşti se despart astăzi de cea care le-a fost colegă şi prietenă, parteneră de scenă şi încântătoare actriţă MARIA TESLARU.

De la „Trilogia antică” la „Burghezul gentilom”, fiecare spectacol în care a jucat din 1990 încoace pe scenele TNB va rămâne atins de talentul şi de harul său. Vocea sa puternică şi caldă va răsuna în continuare în sufletele tuturor celor care au cunoscut-o! Colectivul TNB transmite condoleanţe familiei îndurerate! Dumnezeu să o aibă în pază!", a transmis Teatrul Naţional I.L.Caragiale din Bucureşti, pe Facebook.

Nu au întârziat să apară reacţiile din partea colegilor.

"Aveam 30 de ani, actor al Teatrului Naţional Bucureşti, jucam în regia meşterului Ion Cojar, iar ei mă înconjurau cu dragoste şi multă bucurie. Astăzi Maria Teslaru ne-a părăsit... Cine a avut şansa să fie mângâiat de privirea ei, astăzi este cu siguranţă trist. Dumnezeu să o odihnească în pace.", a scris actorul Victor Vurtejanu, pe Facebook.

"Atat de superba, de buna, de minunata...cu umor, talent, inteligenta, forta...Mi s a rupt sufletul cand am auzit ca a plecat. Azi. Marie, ai luat cu tine toata tineretea mea de la Piatra Neamt...pe care am impartit o cu tine...om minunat! Frumoasa Marie, cea plina de viata...drum bun! Sa bucuri cerul cum ne ai bucurat pe noi. Te iubesc si Dumnezeu sa ti tina sufletul in palma LUI. Cum esti in fotografia asta...asa te tin minte pe strazile din Piatra cand ne am intalnit si cand am ramas uimita de splendoarea fiintei tale. Of, Doamne...", a scris şi Oana Pellea.

Maria Teslaru s-a născut 12 aprilie 1955, La Buhuşi.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, secţia actorie - promoţia anului 1977, la clasa profesorului Octavian Cotescu. A absolvit, de asemenea, Institutul de Teatru din Tîrgu Mureş, secţia actorie - promoţia anului 1980.

Roluri la TNB:

Dorimene / Lady D`or - „Burghezul gentilom" după J.B.P. Molière, regia Petrică Ionescu, 2006

Marotta - „Patimile Sfântului Tommaso d`Aquino" după Alex Mihai Stoenescu, regia Grigore Gonţa, 2005

Jeanetta - „Coada" de Paul Everac, regia Paul Everac, 2004

Lena - „Biroul informaţii eterne" de Mircea Radu Iacoban, regia Mihai Manolescu, 2002

Guvernanta - „Omul din La Mancha" de Dale Wasserman, regia Ion Cojar, 2000

Mama - „Năluca" de Fănuş Neagu, Lucian Chişu, Dan Micu, regia Dan Micu, 1998

Cântăreaţa - „Boabe de rouă pe frunza de lotus în bătaia lunii" de Nicolae Mateescu, regia Gelu Colceag, 1998

Doamna elegantă - „Roberto Zucco" de Bernard Marie Koltes, regia Felix Alexa, 1995

Cântăreaţa de operă - „Ghetto" de Joshua Sobol, regia Victor Ioan Frunză, 1993

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici