Abonamentele şi biletele pentru Concursul Enescu 2016 sunt puse în vânzare

Abonamentele şi biletele pentru ediţia 2016 a Concursului Internaţional "George Enescu" sunt puse în vânzare luni, în reţeaua Eventim, informează organizatorii evenimentului.

Imaginea articolului Abonamentele şi biletele pentru Concursul Enescu 2016 sunt puse în vânzare

Abonamentele şi biletele pentru Concursul Enescu 2016 sunt puse în vânzare

Ediţia 2016 a Concursului Internaţional "George Enescu" are loc între 3 şi 25 septembrie şi aduce pe scena Ateneului Român unii dintre cei mai promiţători tineri artişti ai momentului, precum şi muzicieni consacraţi şi laureaţi ai Concursului, astăzi, nume importante în plan internaţional, care vor susţine o serie de recitaluri extraordinare.

Începând cu ediţia din 2016, Concursul Internaţional "George Enescu" se va derula într-un nou concept, care va aduce pe scena Ateneului Român din Bucureşti, alături de tinerii competitori, nume consacrate ale scenei mondiale şi laureaţi din anii anteriori care şi-au dezvoltat o carieră internaţională, precum şi câştigătorii competiţiei din 2014, atât la cele trei secţiuni instrumentale ale concursului, cât şi la compoziţie.

Ateneul va găzdui astfel 19 concerte şi recitaluri, printre care un concert de gală, care va deschide Concursul, pe data de 3 septembrie 2016, la care vor participa: Anna Ţifu (vioară), laureată a Concursului Enescu 2007, Valentin Răduţiu (violoncel), laureat al Concursului Enescu 2011, şi Mihai Ritivoiu (pian), laureat al Concursului Enescu 2011, alături de Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta dirijorului Horia Andreescu. Programul serii va cuprinde Triplul Concert pentru pian, vioară şi violoncel în Do Major op. 56 de Beethoven, interpretarea în premieră a lucrării "Tektonum" de Sebastian Androne, care a câştigat premiul I al secţiunii Compoziţie a Concursului "George Enescu", ediţia 2014, precum şi Poemul Simfonic "Pini di Roma" de Respighi.

Ateneul Român va găzdui şi trei recitaluri extraordinare susţinute de muzicieni consacraţi, membri ai juriilor fiecărei secţiuni de instrumente: David Geringas (violoncel) - la pian Ian Fountain, pe 7 septembrie, Florin Croitoru (vioară) - la pian Verona Maier, pe 16 septembrie, şi Peter Donohoe (pian), pe 22 septembrie.

Câştigătorii ediţiei trecute a Concursului Enescu vor susţine, de asemenea, trei recitaluri extraordinare: Ştefan Tarara (vioară), alături de Lora-Evelin Vakova Tarara, Eun-Sun Hong (violoncel), alături de Thomas Hoppe (pian), precum şi Josu de Solaun (pian).

Etapele concursului sunt deschise publicului larg, fiind organizate astfel: etapa I (desfăşurată la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti); etapa a II-a, etapa a III-a - semifinala pentru fiecare din cele trei categorii de concurs şi cele trei finale, concertul cu orchestra Filarmonicii "George Enescu" vor avea loc pe scena Ateneului Român. O noutate a acestei ediţii este faptul că, începând cu etapa a II-a, concurenţii vor urca pe scena Ateneului.

Dirijorii celor trei finale sunt Alex Bloch (Violoncel), Christoph Poppen (vioară) şi John Axelrod (pian).

"Pe fondul succesului din 2014, am decis dezvoltarea unui concept mixt, care permite atât o mai bună promovare a competitorilor şi a laureaţilor, cât şi o mai bună promovare a muzicii lui George Enescu. Concursul Enescu devine astfel locul de întâlnire pentru artişti consacraţi, pentru laureaţi ai ediţiilor trecute care şi-au dezvoltat o carieră internaţională, pentru laureaţi ai ediţiei anterioare care sunt în curs de promovare, şi pentru tinerii artişti care luptă acum pentru a se afirma. Ca parte a acestui proces, fiecare probă de concurs, după prima etapă, va fi organizată la Ateneul Român, fie sub forma recitalurilor, fie sub forma concertelor, iar din etapa a II-a, accesul spectatorilor se va face pe baza biletelor şi abonamentelor. Artiştii sunt legaţi de publicul lor şi este important ca spectatorii să vină în sală, să fie parte din visul acestor oameni talentaţi. Tocmai de aceea, Concursul va avea şi o nouă temă în acest an, sintetizată prin mesajul «Trăieşte-ţi visul»! În sala de concert se vor întâlni astfel visurile artiştilor şi visurile spectatorilor", a declarat directorul executiv al ARTEXIM, Mihai Constantinescu.

Un eveniment în sine, Concursul Enescu s-a impus de-a lungul timpului ca o platformă de promovare a tinerelor talente pe scena internaţională, iar în acest an creează posibilitatea ca publicul să ia parte la un întreg parcurs muzical în decursul a 22 de zile. Programul complet al Concursului este disponibil pe site-ul http://festivalenescu.ro/events/concurs-2016/.

Tema Concursului din 2016 va fi puterea de a da viaţă visurilor noastre, putere care îi animă şi pe tinerii concurenţi să se pregătească, să muncească şi să performeze pe scenă, în faţa juriului şi a publicului.

"«Trăieşte-ţi visul!» este provocarea pe care o lansează Concursul Enescu 2016 nu doar pentru artişti, ci şi pentru public, fiindcă suntem transformaţi de fiecare vis căruia îi dăm viaţă. Concursul Enescu invită la o recunoaştere şi sărbătoare a visurilor care ne duc mai departe. Generozitate, creativitate, disciplină şi voinţă, implicare - sunt valorile în care credea George Enescu. Şi-a dorit să fie compozitor, în primul rând, şi nu şi-a abandonat visul de o viaţă. A visat să-i ajute pe tinerii artişti să se afirme. Şi le-a făcut pe amândouă. Suntem suma visurilor noastre, ca indivizi şi ca societate", a declarat Oana Marinescu, directorul de comunicare al Concursului Enescu.

Abonamentele şi biletele pentru Concursul Enescu vor putea fi cumpărate începând de luni, prin reţeaua Eventim www.eventim.ro şi prin punctele de vânzare), astfel: Bilete pentru cele şase recitaluri extraordinare, finale (trei concerte) şi gala de deschidere (biletele se achiziţionează separat, pentru fiecare eveniment în parte): categoria I - 50 de lei şi categoria a II-a - 40 de lei.

Bilete pentru Etapa a III-a a Concursului Enescu, care cuprinde recitaluri ale artiştilor înscrişi în concurs (biletele se achiziţionează separat, pentru fiecare dintre cele trei zile de concerte din Etapa III): categoria I - 50 de lei şi categoria a II-a - 40 de lei.

Bilet unic cu acces la Etapa a II-a a Concursului Enescu, care cuprinde recitaluri ale artiştilor înscrişi în concurs ce se întind de-a lungul a şase zile de concurs (biletul unic permite accesul la toate evenimentele din cadrul Etapei a II-a): categoria I - 25 de lei şi categoria a II-a - 20 de lei.

Abonamentul cu acces la toate evenimentele din cadrul Concursului Enescu permite accesul la recitalurile extraordinare, finale, gala de deschidere, Etapa a III-a şi Etapa a II-a: categoria I - 400 de lei şi categoria a II-a - 300 de lei.

Participarea la Etapa I a Concursului, care are loc la Unviersitatea de Muzică Bucureşti, este gratuită.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici