Actorii de la Hollywood prelungesc negocierile contractuale, evitând temporar greva

Sindicatul actorilor de la Hollywood şi marile studiouri au convenit să continue negocierile până la jumătatea lunii iulie, evitând astfel ameninţarea unei a doua greve în industria de divertisment în această vară, potrivit Reuters.

317 afișări
Imaginea articolului Actorii de la Hollywood prelungesc negocierile contractuale, evitând temporar greva

Actorii de la Hollywood prelungesc negocierile contractuale, evitând temporar greva

Sindicatul SAG-AFTRA şi Alianţa Producătorilor de Film şi Televiziune (AMPTP) au declarat că vor prelungi contractul actual, care urma să expire la miezul nopţii, până la 12 iulie.

Acordul oferă celor două părţi mai mult timp pentru a ajunge la o înţelegere şi pentru a preveni o întrerupere a lucrului care ar fi contribuit la conflictul de muncă actual de la Hollywood. Membrii Writers Guild of America (WGA) au părăsit locul de muncă pe 2 mai, ceea ce a forţat închiderea multor producţii de film şi televiziune.

Vedete de primă mână, printre care Jennifer Lawrence şi Meryl Streep, într-o scrisoare adresată conducerii sindicatului în această săptămână, au declarat că sunt pregătite să renunţe la locul de muncă dacă negociatorii nu reuşesc să ajungă la un „acord transformator” privind creşterea salariului de bază şi măsuri de protecţie în ceea ce priveşte utilizarea inteligenţei artificiale (AI).

Scrisoarea a fost trimisă la câteva zile după ce negociatorii sindicali au difuzat un videoclip în care spuneau că discuţiile lor au fost „extrem de productive”, un posibil semn că un acord era la îndemână.

Într-un mesaj adresat membrilor vineri, negociatorii SAG-AFTRA au fost de acord în unanimitate cu prelungirea contractului „pentru a epuiza toate oportunităţile de a obţine contractul corect pe care îl cerem şi îl merităm cu toţii”.

„Nimeni nu ar trebui să confunde această prelungire cu slăbiciune”, au spus ei.

SAG-AFTRA a votat la începutul lunii iunie pentru a le acorda liderilor săi autoritatea de a declanşa o întrerupere a activităţii în cazul în care negocierile nu vor fi reuşite.

Negocierile se desfăşurau într-o perioadă dificilă pentru studiourile de la Hollywood. Conglomeratele se află sub presiunea Wall Street pentru a-şi face profitabile serviciile de streaming, după ce au investit miliarde de dolari în programe pentru a atrage abonaţi. Ascensiunea streaming-ului a erodat veniturile din reclamele de televiziune, pe măsură ce audienţele televiziunilor tradiţionale se reduc.

Greva celor 11.500 de scenarişti a oprit o mare parte din producţia de televiziune şi a întârziat filmările unor filme, inclusiv „Thunderbolts” şi „Blade” de la Marvel. Orice filmare în curs de desfăşurare va trebui să se oprească dacă şi actorii intră în grevă. Liderii SAG-AFTRA, care reprezintă 160.000 de actori, şi WGA spun că industria divertismentului s-a schimbat dramatic odată cu apariţia televiziunii prin streaming şi apariţia unor tehnologii precum AI-ul generativ, de care se tem că ar putea fi folosit pentru a scrie scenarii sau a crea actori digitali. AMPTP, care negociază în numele studiourilor, a refuzat să comenteze despre discuţiile sale cu SAG-AFTRA. Cele două părţi au fost de acord să continue negocierile fără a discuta discuţiile cu mass-media, potrivit unei declaraţii comune de vineri. Cu scenariştii, AMPTP a declarat că a oferit creşteri salariale „generoase”, dar nu a putut fi de acord cu toate cererile scenariştilor. Studiourile şi WGA nu au mai purtat discuţii de când a început greva scenariştilor, la 2 mai.

Retragerea WGA afectează furnizorii de servicii de catering, furnizorii de recuzită şi alte întreprinderi mici care îşi generează o mare parte din venituri din producţiile de la Hollywood. Ultima grevă a scenariştilor din 2007 şi 2008 a costat economia californiană aproximativ 2,1 miliarde de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici