Actriţa Carmen Maura va primi premiul pentru întreaga carieră din partea Academiei de Film Europene

Actriţa spaniolă Carmen Maura va fi distinsă cu premiul pentru întreaga carieră al Academiei de Film Europene (EFA), iar trofeul îi va fi înmânat la gala care va avea loc pe 15 decembrie, la Sevilla, în Spania, potrivit organizaţiei.

93 afișări
Imaginea articolului Actriţa Carmen Maura va primi premiul pentru întreaga carieră din partea Academiei de Film Europene

Actriţa Carmen Maura va primi premiul pentru întreaga carieră din partea Academiei de Film Europene

La prima ediţie a premiilor Academiei de Film Europene (EFA), în 1988, Carmen Maura a primit trofeul pentru cea mai bună actriţă, pentru prestaţia din filmul lui Pedro Almodovar "Femei în pragul unei crize de nervi/ Mujeres al borde de un ataque de nervios". Maura a mai colaborat ulterior cu Pedro Almodovar la filmele "La ley del deseo/ Law on Desire" (1987) şi "Volver" (2006), pentru care a primit premiul Goya pentru cea mai bună actriţă, dar şi cel pentru interpretare la Festivalul de la Cannes.

La cea de-a treia ediţie a premiilor EFA, Maura a primit trofeul pentru cea mai bună actriţă pentru rolul din "Ay, Carmela" (1991), de Carlos Saura, recompensat şi cu un trofeu Goya.

De-a lungul unei impresionante cariere, Maura a mai lucrat cu regizori precum Fernando Trueba, Mario Camus, Agustí Villaronga şi Alex de la Iglesia ("La comunidad/ Common Wealth", pentru care a primit premiul Goya şi o Scoică de Argint la Festivalul de la San Sebastian), dar şi cu André Techiné, Francis Ford Coppola şi argentinianul Alejandro Agresti.

Carmen Maura a primit titlul de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor din partea Guvernului francez, dar şi un premiu de excelenţă la Festivalul de Film de la Locarno, Elveţia.

Anul acesta, gala EFA se află la cea de-a 31-a ediţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici