Acustica Sălii Palatului, refăcută de Salzbrenner Stagetec Mediagroup

Acustica Sălii Palatului va fi îmbunătăţită, în vederea găzduirii Festivalului Internaţional "George Enescu", prin folosirea sistemului SIAP, al firmei Salzbrenner Stagetec Mediagroup.

7 afișări
Imaginea articolului Acustica Sălii Palatului, refăcută de Salzbrenner Stagetec Mediagroup

Acustica Sălii Palatului, refăcută de Salzbrenner Stagetec Mediagroup

Lucrările de reabilitare, consolidare şi modernizare a Sălii Palatului au fost începute pe 21 mai, de firma Romconstruct, care a câştigat licitaţia pentru realizarea primei părţi a proiectului. În prima fază s-au realizat modificări pentru buna asigurare a desfăşurării ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional "George Enescu" (1-23 septembrie), respectiv s-a lucrat la scenă şi la îmbunătăţirea condiţiilor acustice. Termenul de încheiere a primei faze a proiectului a fost 10 august.

În acest sens, Ministerul Culturii şi Cultelor (MCC) a achiziţionat 16 panouri care au fost amplasate pe scena Sălii Palatului, iar de reglajul acusticii s-a ocupat specialistul german Wolfgang Ahnert, la recomandarea lui Ioan Holender, care s-a plâns în mai multe rânduri de acustica proastă a sălii.

Profesorul Wolfgang Ahnert a realizat măsurători ale acusticii şi a propus soluţii pentru sisteme menite să îmbunătăţească sunetul la Sala Palatului, potrivit Artexim, instituţia din subordinea MCC, care se ocupă de organizarea Festivalului Enescu.

"Aceste soluţii şi alte informaţii primite din partea Firmei MRC din Olanda şi a “Caietului de sarcini” propus de Pecon prin “Electro-Vox” au fost trimise spre analiză Firmei «Müller BBM» - reprezentată de Karheinz Müller şi Eckard Mommertz, specialişti recomandaţi de Ioan Holender. Concluzia celor doi specialişti este aceea de a folosi Sistemul SIAP propus de Firma «Salzbrenner Stagetec Mediagroup»", informează Artexim.

Totodată, amenajarea electro-acustică a Sălii Mari a Palatului va fi suportată financiar "exclusiv" de către sponsorii Festivalului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici