Amsterdam - Capitală Mondială a Cărţii, după Bogota

Oraşul olandez Amsterdam va lua locul, pe 23 aprilie, de Ziua Mondială a Cărţii şi Drepturilor de Autor, oraşului columbian Bogota în postura de Capitală Mondială a Cărţii, informează agenţia de ştiri Lusa.

66 afișări
Imaginea articolului Amsterdam - Capitală Mondială a Cărţii, după Bogota

Amsterdam - Capitală Mondială a Cărţii, după Bogota

Pe parcursul prezentării programului "Amsterdam, Capitală Mondială a Cărţii", directoarea acestuia Lidy Klein Gunnewiek a afirmat că oraşul olandez "a fost dintotdeauna un oraş al libertăţii de exprimare", oferită scriitorilor pentru a-şi publica cărţile pe care nu le-au putut publica la ei în ţară.

Titlul de "Capitală Mondială a Cărţii", conceput de către UNESCO pentru o perioadă de un an, "oferă oraşului Amsterdam o oportunitate unică de a-şi consolida reputaţia de loc de refugiu pentru cuvântul liber", au afirmat organizatorii.

Potrivit lui Gunnewiek, denumirea evenimentului - "O carte deschisă, o minte deschisă" - se poate traduce nu numai prin atenţia care trebuie acordată cărţii, ci şi prin importanţa lecturii şi a scrisului.

Organizatorii i-au ales pe filosoful secolului al XVII-lea, Espinoza, pe Anne Frank şi pe autoarea de cărţi pentru copii, Annie M.G. Schmidt, drept imagine a lumii Literelor, pentru acest eveniment.

Cei trei autori, legaţi în mod deosebit de oraş, au apărat, fiecare în felul său, libertatea de exprimare, după cum a afirmat Gunnewiek.

Programul "Amsterdam, Capitală Mondială a Cărţii" se deschide pe 21-22 aprilie, cu un simpozion despre drepturile de autor în era digitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici