Angela Gheorghiu, concediatã de la Opera Lirică din Chicago

Soprana Angela Gheorghiu, care urma să cânte în Boema la Opera Lirică din Chicago, a fost concediată, după ce a lipsit de la majoritatea repetiţiilor, a anunţat un purtător de cuvânt al companiei, citat de Chicago Tribune, în ediţia electronică de sâmbătă.

5 afișări
Imaginea articolului Angela Gheorghiu, concediatã de la Opera Lirică din Chicago

Angela Gheorghiu, concediatã de la Opera Lirică din Chicago

"Cu imens regret şi tristeţe, am fost nevoiţi să luăm această măsură, dar acţiunile domnişoarei Gheorghiu au demonstrat o totală lipsă de respect pentru personalul Operei lirice şi pentru colegii săi artişti", se arată într-o declaraţie a directorului general al Operei, William Mason.

"Domnişoara Gheorghiu a lipsit de la şase din cele zece repetiţii, inclusiv de la repetiţia cu costume şi ambele repetiţii cu orchestră. A lipsit de la una dintre cele mai importante repetiţii cu orchestră pe scenă, când a plecat la New York fără permisiune, încălcându-şi direct contractul", adaugă comunicatul.

Angela Gheorghiu a refuzat să participe şi la probele pentru costumele pe care le-a solicitat, precizează textul.

Ultimul caz în care Opera din Chicago a renunţat la o vedetă de această talie a fost în 1989, când l-a concediat pe Luciano Pavarotti, care a anulat 26 dintre cele 41 de spectacole programate.

Angela Gheorghiu a afirmat că a plecat din Chicago pentru a fi alături de soţul ei, Roberto Alagna, care cântă, la New York, în Romeo şi Julieta şi participă la repetiţii pentru Madame Butterfly.

"Am cerut Operei Lirice să mă lase să plec două zile la New York, pentru a fi cu el, dar mi-au răspuns negativ. Dar trebuia să fiu alături de Roberto în acest moment foarte important", afirmă Gheorghiu într-o declaraţie. "Am cântat Boema de sute de ori şi faptul că am lipsit de la câteva repetiţii nu ar fi o tragedie", adaugă ea, afirmând că, la întoarcerea de la New York, a răcit, dar colegii săi ştiau despre această situaţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici