Anonymous avertizează românii: ACTA este primul pas către dictatura pe Internet. Va limita dreptul de a trăi pe această planetă - VIDEO

Grupul Anonymous a adresat, vineri, un al doilea mesaj de românilor, pe fondul protestelor care afectează ţara de două săptămâni, atrăgând atenţia asupra legii ACTA care, potrivit hackerilor, va limita libertatea de exprimare şi va fi primul pas către dictatura pe Internet.

13278 afișări
Imaginea articolului Anonymous avertizează românii: ACTA este primul pas către dictatura pe Internet. Va limita dreptul de a trăi pe această planetă - VIDEO

Anonymous avertizează românii: ACTA este primul pas către dictatura pe Internet. Va limita dreptul de a trăi pe această planetă

"Salutări cetăţeni ai României, noi suntem Anonymous! În timp ce protestele voastre pierd din intesitate din cauza vremii nefavorabile şi politicienii voştri îşi continuă circul pe ecranele televizoarelor, Parlamentul European a semnat ACTA, care impune o dictatură pe Internet: fiecare aspect al vieţii activităţii voastre pe Internet va fi monitorizat", afirmă mesajul.

"Ar trebui să ştiţi că dincolo de jocuri video, filme şi divertisment în general, există lucruri importante care îi aduc pe oameni împreună: comunicarea. Dreptul de a furniza şi primi informaţie este luat odată ce ACTA a fost semnat", avertizează Anonymous, care susţine că nu este un grup, nu este o organizaţie, ci "toţi cei care luptă împotriva sclaviei economice şi monetare".

"Trebuie să realizaţi că acesta este primul pas către o dictatură care va limita libertatea de exprimare, drepturile noastre şi, în cele din urmă, dreptul de a trăi pe această planetă. Dar să nu vă temeţi deoarece Anonymous este de partea voastră", se arată în mesajul transmis pe YouTube.

Reprezenzanţi din 22 de state membre UE şi Uniunea Europeană au semnat joi la Tokyo Tratatul Comercial Anti-Contrafacere (ACTA), care nu va putea intra însă în vigoare fără aproarea Parlamentului European. Scopul acordului (între UE, SUA, Australia, Canada, Japonia, Mexic, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Coreea de Sud şi Elveţia) este, potrivit PE, acela de a consolida respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, inclusiv online, şi de a combate contrafacerea şi pirateria pentru bunuri precum haine de lux, muzică şi filme.

Acesta este al doilea mesaj adresat românilor de grupul Anonymous. Primul a fost difuzat la începutul protestelor, când hackerii au salutat acţiunile românilor care s-au alăturat "în cele din urmă luptei mondiale pentru o viaţă mai bună".

Grupul Anonymous a devenit cunoscut după ce a comis numeroase atacuri informatice în întreaga lume. În august, membrii săi au piratat site-ul Ministerului sirian al Apărării, în semn de protest faţă de reprimarea mişcării de contestare a regimului lui Bashar al-Assad. În decembrie, grupul a revendicat atacul asupra site-ului agenţiei de analiză Stratfor, de la care a obţinut e-mailuri şi date ale cardurilor de credit aparţinând unor clienţi ai acesteia.

La începutul săptămânii, hackerii au atacat site-uri ale Guvernului polonez, inclusiv al premierului Donald Tusk, în semn de protest faţă de ACTA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici