Protest inedit în Polonia: Membri ai Parlamentului au purtat măştile simbol ale grupului de hackeri Anonymous - FOTO

Membri ai Parlamentului polonez şi-au arătat opoziţia faţă de Acordul comercial împotriva bunurilor contrafăcute (ACTA) într-un mod inedit, purtând măşti care îl reprezentau pe Guy Fawkes.

1333 afișări
Imaginea articolului Protest inedit în Polonia: Membri ai Parlamentului au purtat măştile simbol ale grupului de hackeri Anonymous - FOTO

Protest inedit în Polonia: Membri ai Parlamentului au purtat măştile simbol ale grupului de hackeri Anonymous

Măştile cu chipul lui pe Guy Fawkes reprezintă simbolul neoficial al grupului de hackeri Anonymous, care conduce operaţiuni împotriva ACTA în întreaga Europă, scrie www.examiner.com.

După ce Guvernul polonez a semnat Acordul, membri ai mişcării Palikot şi-au acoperit feţele cu măşti ale lui Guy Fawkes, în semn de protest. Întâmplarea s-a petrecut în timpul unei şedinţe a Parlamentului, la Varşovia.

O fotografie a grupului de parlamentari cu măştile pe faţă a devenit extrem de mediatizată pe internet, amintind de influenţa globală pe care o are grupul Anonymous.

Grupul de hackeri Anonymous a piratat site-urile de Internet ale premierului şi Parlamentului polonez, în semn de protest faţă de un proiect privind protejarea drepturilor de autor.

"Revoluţia poloneză începe acum", a scris Anonymous pe Twitter, duminică dimineaţă, în timp ce site-ul premierului polonez Donald Tusk era scos din funcţiune.

Site-ul Camerei inferioare a Parlamentului (sejm.gov.pl) şi al asociaţiei de copyright ZAIKS au fost de asemenea atacate.

Hackerii protestează faţă de Acordul comercial împotriva bunurilor contrafăcute (ACTA), care a fost semnat în octombrie de Statele Unite, Australia, Canada, Japonia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore şi Coreea de Sud, pentru a răspunde la "creşterea comerţului global cu bunuri contrafăcute şi opere protejate de copyright, piratate".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici