"Anselmo", o comedie de Mihai-Gruia Sandu, sâmbătă, la Teatrul Nottara

Comedia "Anselmo", de Mihai-Gruia Sandu, va fi prezentată la Teatrul Nottara din Capitală, la sala "George Constantin", sâmbătă, de compania de teatru Dell'Arte şi instituţia de spectacole, informează un comunicat.

124 afișări
Imaginea articolului "Anselmo", o comedie de Mihai-Gruia Sandu, sâmbătă, la Teatrul Nottara

"Anselmo", o comedie de Mihai-Gruia Sandu, sâmbătă, la Teatrul Nottara (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

Spectacolul "Anselmo" este bazat pe texte originale create de Mihai-Gruia Sandu şi texte adaptate după Garlo Goldoni şi se plasează într-un stil dramatic aflat între commedia dell'arte şi teatrul absurd. De altfel, această piesă ocupă un loc special în palmaresul celebrului actor şi reprezintă debutul său în dramaturgie, fiind o sinteză a numeroase texte scrise de-a lungul timpului pentru studenţii săi şi pentru membrii companiei Dell'Arte.

Spectacolul este construit pe două planuri, cel al unei trupe de teatru în care actorii fac legea şi cel al personajelor pe care aceştia le interpretează. Dramaturgul trupei, aspirând la titlul de regizor, aduce în faţa actorilor săi un text incomplet al cărui protagonist este cavalerul Anselmo. Ca rol principal, Anselmo devine "mărul discordiei", orientând relaţiile dintre actori şi dintre actori şi autor pe un drum sortit eşecului.

Replicile scurte şi dinamice, trecerile rapide de la o stare la alta, duelurile, improvizaţia, farsele sunt intercalate cu momente de realism marcate de ieşiri declarate ale actorilor din personaj. Prin pendularea dintre cele două planuri, regizorul propune o meditaţie veselă asupra condiţiei actorului, printr-un joc abil al măştilor.

Din distribuţie fac parte, printre alţii, Smaranda Găbudeanu, Ana Crăciun, Andra Sandu, Ana Cucuta.

Într-o primă formulă, spectacolul "Anselmo" a fost jucat timp de doi ani, fiind prezentat în numeroase festivaluri la nivel naţional şi internaţional. Ulterior ultimei reprezentaţii de la Budapesta, în 2008, acesta nu a mai fost jucat în teatrele bucureştene. În formula actuală a spectacolului prezentat sâmbătă la Teatrul Nottara au intervenit o serie de transformări la nivel de distribuţie şi regie. Tinerilor actori li s-au alăturat actori cu experienţă semnificativă, precum Cristi Martin şi Cosmin Sofron.

Cristi Martin, membru al trupei de divertisment Divertis, se reîntoarce la teatru după o îndelungată experienţă în televiziune. Actorul Cosmin Sofron a jucat în studenţie într-una dintre primele piese scrise de către Mihai-Gruia Sandu, "All'Improvisso". După o îndelungată experienţă în teatru, el a revenit alături de Compania Dell'Arte, odată cu spectacolul "Don Pasquale", care se joacă la Opera Naţională Română din 2009.

Biletele pot fi achiziţionate de la casieria Teatrului Nottara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici