Anul Händel, sărbătorit la Teatrul Act

Anul Händel, care se sărbătoreşte în 2009, marcând 250 de ani de la decesul faimosului compozitor german, va fi marcat şi în România, unde Teatrul Act din Bucureşti va prezenta un program de vioară şi pian.

16 afișări
Imaginea articolului Anul Händel, sărbătorit la Teatrul Act

Georg Friedrich Händel (1685 - 1759)

Potrivit Teatrului Act, pe 29 aprilie va fi prezentată "Integrala Sonatelor pentru vioara şi pian", de Händel, în interpretarea Claudiei Munteanu (vioară) şi Deliei Pavlovici (pian).

Preţul biletelor este de 15 lei, respectiv 10 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Biletele se pun în vânzare începând cu data de 27 aprilie.

Compozitorul german Georg Friedrich Händel (1685 - 1759) a trăit cea mai mare parte a vieţii sale în Anglia. Alături de contemporanul său Johann Sebastian Bach, el este unul dintre cei mai importanţi reprezentanţi în muzică ai stilului baroc din perioada târzie.

Marile sale opere se caracterizează printr-o magistrală îmbinare a patosului, scenelor dramatice şi interludiilor orchestrale, prin folosirea modulaţiilor armonice, instrumentalizării colorate, ritmului pregnant şi intervenţiei soliştilor instrumentali sau vocali.

El a influenţat generaţiile următoare de compozitori, ca Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven şi Felix Mendelsohn Bartoldy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici