Au fost puse în vânzare biletele la EUROPAfest

Biletele pentru EUROPAfest, care se va desfăşura între 7 şi 13 mai şi va aduce la Bucureşti peste 300 de muzicieni din 45 de ţări, au fost puse în vânzare.

92 afișări
Imaginea articolului Au fost puse în vânzare biletele la EUROPAfest

Au fost puse în vânzare biletele la EUROPAfest (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Cu 18 ani de existenţă în România, EUROPAfest reuneşte peste 300 de muzicieni din 45 de ţări care vor susţine concerte pe scenele Capitalei. Spectatorii vor avea ocazia să simtă emoţia celor două mari competiţii de anvergură: Bucharest International Jazz Competition şi Jeunesses International Flute Competition, dar şi să se delecteze asistând la concertele de jazz, blues şi pop de la sala ArCuB sau din spaţii neconvenţionale - Club Tribute, Club Loft, din cadrul Caffe Festival.

Spectatorii îşi pot cumpăra bilete sau abonamente pe ticketfan.ro, la magazinele Flanco sau pe biletoo.ro. Preţurile sunt cuprinse între 25 şi 100 de lei, studenţii şi elevii beneficiind de intrare liberă în limita locurilor disponibile.

Agenda invitaţilor speciali la EUROPAfest cuprinde nume de prestigiu, precum The Merry Poppins (Austria), trupa care întruneşte, într-o manieră creativă, ritmuri de cabaret, jazz, hip-hop, pop şi reggae, şi formaţia Atmasfera (Polonia/ Ucraina), a cărei specialitate este îmbinarea de efect între vioară, chitară, flaut, dar şi momente de improvizaţie, pe care le inserează în piesele lor cu naturaleţe şi imaginaţie. Nu în ultimul rând, trupele de la New Jazz Generation vor surprinde cu pofta de viaţă pe care o preschimbă în note muzicale.

EUROPAfest se va deschide pe 7 mai, printr-un concert dedicat Zilei Europei, realizat în parteneriat cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România. Între 8 şi 12 mai vor avea loc concerte de jazz, blues şi pop susţinute de trupe consacrate din Austria, Armenia, Brazilia, Statele Unite ale Americii şi Polonia.

De asemenea, între 7 şi 12 mai are loc Caffe Festival, secţiune dedicată celor care lucrează până târziu şi nu pot ajunge la un concert care începe la ora 19.00. Caffe Festival reuneşte concerte live în spaţii neconvenţionale.

Bucharest International Jazz Competition se va desfăşura între 8 şi 12 mai, fiind o manifestare singulară în peisajul jazz-ului profesionist din România. Competiţia este la cea de-a cincea ediţie şi se adresează atât trupelor, cât şi vocaliştilor. Potrivit organizatorilor, jmEvents, Bucharest International Jazz Competition este inclus printre primele trei cele mai importante concursuri de jazz din Europa. La ediţia de anul acesta vor participa 18 trupe de muzicieni din 21 de ţări.

Jeunesses International Music Competition se va desfăşura tot între 8 şi 12 mai şi este un concurs cunoscut în domeniul muzicii clasice, atât pe plan local, cât şi în străinătate. În 2011, concursul a înregistrat un număr record de 145 de flautişti din 140 de ţări.

Gala EUROPAfest va avea loc pe 13 mai şi participanţii îi vor putea urmări pe câştigătorii celor două competiţii. Tot cu această ocazie are loc decernarea diplomei de excelenţă pentru susţinerea culturii, acordată de Casa Regală.

Ediţia din 2011 a EUROPAfest are un buget de 300.000 de euro, potrivit organizatorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici