B1 TV, amendat cu 20.000 lei pentru limbajul folosit de Radu Banciu la adresa lui Antonescu

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat cu 20.000 de lei postul B1 TV, pentru limbajul injurios folosit de Radu Banciu în emisiunea "Lumea lui Banciu" din 12 februarie, când moderatorul a folosit un cuvânt vulgar referindu-se la Crin Antonescu.

680 afișări
Imaginea articolului B1 TV, amendat cu 20.000 lei pentru limbajul folosit de Radu Banciu la adresa lui Antonescu

B1 TV, amendat cu 20.000 lei pentru limbajul folosit de Radu Banciu la adresa lui Antonescu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Raportul de monitorizare a emisiunii "Lumea lui Banciu" a fost introdus pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a CNA la propunerea Cristinei Trepcea.

În ediţia din 12 februarie, prezentatorul emisiunii, Radu Banciu, s-a referit la liderul liberal Crin Antonescu folosind apelativul "Carici Antonescu". Radu Banciu a continuat să folosească acelaşi termen şi în ediţia din 13 februarie a emisiunii, când l-a numit pe politician "Carici Pogonici".

CNA a decis amendarea postului B1 TV cu 20.000 de lei, pentru încălcarea articolului 40, alineatul 3, din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia "moderatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici