Băsescu a promulgat legea prin care ziua de 15 ianuarie este declarată "Ziua Culturii naţionale"

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii privind declararea zilei de 15 ianuarie ca "Ziua Culturii Naţionale".

68 afișări
Imaginea articolului Băsescu a promulgat legea prin care ziua de 15 ianuarie este declarată "Ziua Culturii naţionale"

Băsescu a promulgat legea prin care ziua de 15 ianuarie este declarată "Ziua Culturii naţionale" (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei, şeful statului a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii privind declararea zilei de 15 ianuarie Ziua Culturii Naţionale.

Deputaţii au decis, la 16 noiembrie, cu 175 voturi "pentru", unul "împotrivă" şi 2 abţineri, declararea zilei de 15 ianuarie ca Zi a culturii naţionale, în care autorităţile vor sprijini material şi financiar organizarea de manifestări cultural-artistice, iar Ministerul Culturii va elabora un ghid al acestora.

Proiectul de lege a fost iniţiat de un grup de deputaţi PSD. La dezbaterile asupra acestui proiect, Adrian Solomon (PSD) a arătat că propunerea a pornit de la ideea lui Victor Socaciu şi că Ziua Culturii a fost stabilită pentru 15 ianuarie, ziua de naştere a poetului Mihai Eminescu. "Să ne cinstim mai bine valorile. Va fi o zi a proiectelor de cultură", a apreciat Solomon, unul dintre iniţiatori.

Potrivit acestei legi, societăţile române de televiziune şi radiodifuziune vor realiza şi vor include în programele lor emisiuni dedicate acestei zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici