BBC Radio a marcat 90 de ani de existenţă printr-o emisiune specială - AUDIO

O compoziţie muzicală a lui Damon Albarn, liderul trupei britanice Blur, a fost difuzată în întreaga lume pentru a marca 90 de ani de la înfiinţarea postului de radio BBC.

202 afișări
Imaginea articolului BBC Radio a marcat 90 de ani de existenţă printr-o emisiune specială - AUDIO

BBC Radio a marcat 90 de ani de existenţă printr-o emisiune specială (Imagine: Thomas Campean/ Mediafax Foto)

Programul special al BBC a constat în compoziţia semnată de Albarn, intitulată "2LO Calling", care a cuprins o serie de "instantanee" din cele mai bune emisiuni ale postului de radio din ultimii 90 de ani, informează bbc.co.uk.

Emisiunea de trei minute a început la ora locală 17.33 şi a fost realizată, de la Muzeul de ştiinţă din Londra, de Simon Mayo, de la BBC Radio 2, fiind transmisă simultan în mai multe colţuri ale lumii. Aceasta a fost prima transmisie simultană a postului de radio BBC, după cea din 1922, când acesta a fost înfiinţat.

"2LO Calling" a început cu sunetul clopotelor celebrului Big Ben şi a cuprins primele momente emise prin transmiţătorul 2LO, dar şi piesa numărul unu în Marea Britanie în acea perioadă "Three O'Clock în the Morning".

Compoziţia a mai cuprins mesaje de la ascultătorii din întreaga lume, dar şi sunete de mierlă şi ciocârlie, precum şi comentarii de la alegerile din Camerun şi renumitele jingle-uri ale BBC.

"Este o muzicalitate aparte a unor mesaje vocale, pe care am încercat să o păstrez", a spus Albarn pentru BBC. Artistul a mai inclus în compoziţia specială şi un citat faimos din filosoful Bertrand Russell - "Dragostea este înţelepciune, ura este prostie" -, dar şi semnalele morse folosite pentru a transmite informaţia în urmă cu 90 de ani.

British Broadcasting Corporation (BBC) este cel mai mare radiodifuzor public din lume, cu aproximativ 23.000 de angajaţi. Corporaţia BBC deţine în prezent opt televiziuni, 54 de posturi de radio, unul dintre cel mai accesate site-uri din Europa şi un serviciu internaţional în 28 de limbi străine, de care beneficiază peste 150 de milioane de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici