Bear Grylls, supravieţuitorul din "Man vs. Wild", a fost concediat de Discovery Channel

Prezentatorul britanic Bear Grylls, starul emisiunii "Tehnici esenţiale de supravieţuire/ Man vs. Wild", a fost concediat de conducerea postului de televiziune Discovery Channel, în urma unor dispute contractuale.

5490 afișări
Imaginea articolului Bear Grylls, supravieţuitorul din "Man vs. Wild", a fost concediat de Discovery Channel

Bear Grylls, supravieţuitorul din "Man vs. Wild", a fost concediat de Discovery Channel

Bear Grylls, în vârstă de 37 de ani, care în timpul emisiunii sale era paraşutat în zone vitrege, unde reuşea să supravieţuiască mâncând insecte, traversând ape învolburate sau bând propria urină filtrată, a prezentat emsiunea "Tehnici esenţiale de supravieţuire" încă din 2006 şi a devenit o vedetă de talie mondială.

Însă Discovery Channel a anunţat marţi că "din cauza unor dispute contractuale cu Bear Grylls, Discovery a stopat toate proiectele actuale în care el era implicat".

Purtătorul de cuvânt al lui Bear Grylls a spus că acesta nu a reuşit să ajungă la o înţelegere cu Discovery în privinţa noului sezon al emisiunii "Tehnici esenţiale de supravieţuire" şi ambele părţi au decis să înceteze colaborarea.

Detaliile referitoare la această dispută nu sunt deocamdată cunoscute, însă, potrivit publicaţiei The Hollywood Reporter, care citează surse din presa americană, neînţelegerile dintre cele două părţi vizează două proiecte, ce nu au fost deocamdată anunţate, pentru care Bear Grylls a fost angajat.

Cel de-al şaselea şi totodată cel mai recent sezon al emisiunii "Tehnici esenţiale de supravieţuire" a fost difuzat de Discovery Channel în perioada iulie-august 2011. Într-unul dintre episoadele din acest sezon, Bear Grylls este însoţit într-o expediţie în Islanda de actorul american Jake Gyllenhaal.

În alte episoade, inclusiv din sezoanele trecute, Bear Grylls a fost paraşutat în junglă şi în deşert, a reuşit să supravieţuiască zile întregi mâncând şerpi, dormind în găuri făcute în zăpadă şi înfăşurându-şi un tricou îmbibat cu urină în jurul capului pentru a combate deshidratarea.

Totodată, Bear Grylls a filmat şi în România, experienţele sale în Munţii Carpaţi fiind prezentate în sezonul al treilea din "Tehnici esenţiale de supravieţuire".

Bear Grylls a escaladat muntele Everest la vârsta de 23 de ani şi a făcut parte timp de trei ani din serviciile speciale din cadrul aviaţiei britanice, fiind un expert în paraşutism, tehnici de supravieţuire în junglă şi tehnici de luptă.

El s-a folosit totodată de celebritatea dobândită pentru a devenit purtător de cuvânt pentru mai multe proiecte motivaţionale şi a scris mai multe cărţi, inclusiv romane de ficţiune pentru adolescenţi şi o autobiografie care a devenit bestseller.

Emisiunea "Tehnici esenţiale de supravieţuire" este difuzată în peste 200 de ţări, inclusiv în România. Într-un studiu realizat recent cu prilejul sărbătoririi a 15 ani de Discovery Channel în România, Bear Grylls a fost ales prezentatorul TV preferat de români (60% dintre voturile respondenţilor), el fiind urmat în top de Adam Savage şi Jamie Hyneman din "Vânătorii de mituri" (41%) şi de Jeremy Clarkson din "Top Gear" (39%).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici