Bunurile designerului Lars Lagerfeld, scoase la licitaţie. A fost unul dintre cei mai mari colecţionari din Europa

  • Sotheby's va scoate la licitaţie elemente de garderobă, din lot urmând să facă parte celebrele sale mănuşi.
  • Nu este prima licitaţie de obiecte care i-au aparţinut lui Lagerfeld, la vânzare urmând să fie scoase de la opere de artă la mobilier personalizat.
  • Colecţionar de cărţi, a fost proprietarul unei biblioteci vaste (cel puţin 300.000 de volume).
654 afișări
Imaginea articolului Bunurile designerului Lars Lagerfeld, scoase la licitaţie. A fost unul dintre cei mai mari colecţionari din Europa

Bunurile designerului Lars Lagerfeld, scoase la licitaţie. A fost unul dintre cei mai mari colecţionari din Europa

Karl Lagerfeld a murit pe 19 februarie 2019. A fost socotit unul dintre marii colecţionari din Europa, editor al lui Nietzsche şi proprietar al manuscriselor filosofului german.

De-a lungul vieţii, a adunat o serie de piese unice de artă şi design, iar multe dintre acestea vor merge în curând la licitaţia casei Sotheby's.

Casa londoneză organizează o serie de opt licitaţii diferite: de la lucrările sale de artă şi mobilierul personalizat până la accesoriile sale, inclusiv 200 de perechi din faimoasele sale mănuşi, de care nu se despărţea niciodată.

Vor fi, desigur, şi multe opere de artă: un portret al lui Takashi Murakami (estimare: aproximativ 94.500-142.000 de dolari) şi o sculptură a pisicii Jooupei Choupette Vasconcelos (estimare: aproximativ 5.900-8.300 dolari), un ceas Jaeger-LeCoultre (estimare: aproximativ 9.500-14.000 dolari), o masă de cocktail Maria Pergay (estimare: aproximativ 9.500 -14.000 dolari) şi trei automobile Rolls-Royce.

Prima licitaţie - online - va avea loc în perioada 26 noiembrie - 6 decembrie, a doua în perioada 6-16 decembrie. De asemenea, vor fi licitaţii la Monte Carlo, în perioada 3-5 decembrie, la Paris (perioada 14-15 decembrie) şi la Köln, în martie 2022.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici