Bustul lui Eminescu ce urma să fie inaugurat în regiunea Cernăuţi, decapitat. MAE e consternat

Bustul lui Mihai Eminescu, ce urma să fie inaugurat sâmbătă, în regiunea Cernăuţi, la comemorarea a 124 de ani de la trecerea în nefiinţă a poetului, a fost decapitat în noaptea de joi spre vineri, Ministerul român de Externe fiind consternat şi cerând autorităţilor ucrainene să-i prindă pe făptaşi.

165 afișări
Imaginea articolului Bustul lui Eminescu ce urma să fie inaugurat în regiunea Cernăuţi, decapitat. MAE e consternat

Bustul lui Eminescu ce urma să fie inaugurat în regiunea Cernăuţi, decapitat. MAE e consternat

Conform unui răspuns la o solicitare a MEDIAFAX, Ministerul Afacerilor Externe a aflat cu consternare despre vandalizarea la Hliboca, regiunea Cernăuţi, Ucraina, a bustului lui Mihai Eminescu, care urma să fie inaugurat la 15 iunie 2013, la iniţiativa Societăţii pentru Cultură "Mihai Eminescu" din regiune, cu ocazia comemorării a 124 de ani de la trecerea în nefiinţă a poetului naţional al tuturor românilor.

MAE a fost informat, prin Consulatul General de la Cernăuţi, că reprezentanţi ai comunităţii româneşti locale au constatat în dimineaţa zilei de vineri că bustul poetului a fost decapitat de către autori necunoscuţi.

La instrucţiunile Centralei MAE, Consulatul General al României a solicitat în scris Administraţiei de Stat Cernăuţi efectuarea de urgenţă a demersurilor necesare pentru identificarea făptaşilor actului de vandalism, precum şi informarea Consulatului asupra rezultatelor anchetei, precizează MAE.

Bustul a fost executat la iniţiativa Societăţii pentru Cultură "Mihai Eminescu" din Cernăuţi, prin contribuţia financiară a membrilor acesteia, având toate avizele necesare instalării de la autorităţile regionale şi locale.

MAE precizează că va continua să monitorizeze acest caz.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici