"California Dreamin' (Nesfârşit)", în deschiderea primului Festival de Film Românesc de la Toronto

"California Dreamin' (Nesfârşit)", de Cristian Nemescu, deschide, vineri, la Toronto, primul Festival de Film Românesc din metropola canadiană, în aceeaşi zi fiind proiectat şi scurtmetrajul "Poveste la scara «C»", al aceluiaşi regizor, informează toroartsgroup.com.

2 afișări
Imaginea articolului "California Dreamin' (Nesfârşit)", în deschiderea primului Festival de Film Românesc de la Toronto

"California Dreamin' (Nesfârşit)", în deschiderea primului Festival de Film Românesc de la Toronto

Evenimentul se derulează pe parcursul a trei zile, 1, 2 şi 3 februarie, în care vor fi prezentate producţii româneşti atât clasice, cât şi din noul val cinematografic.

Astfel, alături de filmul "Reconstituirea", regizat de Lucian Pintilie în 1968, publicul din Toronto va mai putea viziona documentarul lui Alexandru Solomon, "Marele jaf comunist", "Independenţa României", primul film artistic românesc, realizat în 1912 de Aristide Demetriade şi Grigore Brezeanu, "Restul e tăcere", de Nae Caranfil şi filmul de animaţie al lui Ion-Popescu Gopo, câştigător la Cannes, în 1958, "Scurtă istorie".

Potrivit sursei citate, la Toronto vor mai rula "Lampa cu căciulă" de Radu Jude, "Valuri" de Adrian Sitaru, "Afterimage" de Cătălin Leescu şi "Last day of december" de Bogdan Apetri, pe 2 şi 3 februarie.

La Gala de deschidere, actorul Jamie Elman, care l-a interpretat pe sergentul David în "California Dreamin' (Nesfârşit)", însoţit Tereza Barta, regizoare şi profesor la Universitatea din York, vor vorbi despre munca pe platoul de filmare alături de regretatul Cristian Nemescu. După proiecţie, vor avea loc discuţii legate de film. Toate biletele pentru filmul "California dreamin'" au fost deja vândute.

 

Festivalul Românesc de la Toronto este organizat de ToRo Arts Group, al cărui preşedinte este Andrei Tănăsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici