Cât de controlată este presa din România?

Norvegia este catalogată ca fiind ţara cu cea mai liberă presă de pe Glob, potrivit unui studiu efectuat de organizaţia Reporteri Fără Frontiere, în timp ce Rusia, Turcia şi Coreea De Nord se plasează la polul opus.

316 afișări
Imaginea articolului Cât de controlată este presa din România?

Cât de controlată este presa din România în era fake-newsului? Studiul care arată o altă faţă a

România este pe locul 46, mai jos cu numai trei poziţii faţă de Statele Unite ale Americii, în ceea ce priveşte libertatea presei. Implicarea serviciilor secrete în mass-media a fost punctată în studiu ca factor de impact asupra libertăţii presei româneşti, scrie Gândul.

Presa din România se află peste cea din Argentina (locul 50), Italia (52), Polonia (54), Ungaria (71), Grecia (88) ori Israel (91).

După Norvegia, în clasament urmează Suedia, Finlanda şi Danemarca, în timp ce Rusia este pe locul 148, Turcia pe 155, iar pe ultimele locuri Siria, Turkmenistan, Eritreea şi Coreea de Nord (177-180).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici