Ce îşi spune Răsvan Popescu în dialog cu orchestra personajelor sale?

  • Volumul ”Omul orchestră” de Răsvan Popescu îl aduce pe autor faţă în faţă cu personajele sale
  • Daniela Zeca-Buzura este pomenită în noul volum al lui Răsvan Popescu
  • Alături de autor a fost la BNR şi fostul preşedinte Emil Constantinescu
193 afișări
Imaginea articolului Ce îşi spune Răsvan Popescu în dialog cu orchestra personajelor sale?

Ce îşi spune Răsvan Popescu în dialog cu orchestra personajelor sale?

Dacă îţi faci planuri de lectură, îţi fac o propunere. Scriitorul Răsvan Popescu răsfoieşte pentru tine cel mai nou volum pe care îl semnează. Şi are întâlnire cu o parte dintre personajele sale la Banca Naţională a României. Evenimentul a adunat joi, 26 ianuarie, în sediul central al BNR deopotrivă jurnalişti, cititori dar şi personalităţi care apar în calitate de personaj în cea mai recentă carte a lui Răsvan Popescu. Autorul volumului care poartă subtitlul ”un jurnal altfel”, ”Omul orchestră”: ”Un fel de cheie de lectură ca să vă orientaţi mai uşor în acest labirint al memoriei, memorii subiective, să spunem. În această carte este vorba de o incursiune în trecutul nostru recent, o retrospectivă a unei perioade a marilor speranţe. (...) De la personajele cele mai mici, la personajele fără nume, la personajele de fundal”.

Daniela Zeca-Buzura îţi arată cum ai putea să te simţi atunci când te regăseşti între paginile unei cărţi ca personaj:

”Aţi vedea că nu sunt nici pe departe personaj, nici măcar unul secundar. Poate unul eliptic, pentru că sper că avea nevoie de un început bun al cărţii. Şi atunci a găsit unul glumeţ, atât de abil cum este în proză şi a spus aşa: DZB, cum mi se mai spune, sprintenă şi dezinvoltă, auziţi... sper să fac proba acestor calităţi...”, explică jurnalista.

Ce admiră un fost preşedinte

Obişnuiţi să fie personaje, politicienii au o perspectivă specială asupra regimului în care funcţionează rolurile preferate.

”Mi s-a părut interesant că într-o lume în care toţi aspiră să fie conducători, Răsvan Popescu se autodefineşte ca orchestră, şi nu ca un dirijor. Explicând el însuşi metafora la care a apelat, măruriseşte că s-a distribuit singur în toate rolurile disponibile, care pot construi un om”, notează Emil Constantinescu, fostul preşedinte al României.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici