Ceremonia de dezvelire şi sfinţire a Monumentului "Aripi" va fi finanţată de Guvern - GALERIE FOTO

Guvernul a aprobat cheltuielile ceremoniei în care vor avea loc dezvelirea şi sfinţirea Monumentului "Aripi", iar finanţarea lor se face din bugetul Secretariatului de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989.

2960 afișări
Imaginea articolului Ceremonia de dezvelire şi sfinţire a Monumentului "Aripi" va fi finanţată de Guvern - GALERIE FOTO

Ceremonia de dezvelire şi sfinţire a Monumentului "Aripi" va fi finanţată de Guvern (Imagine: Alexandru Dobre/ Mediafax Foto)

Monumentul "Aripi", care va fi amplasat în Piaţa Presei Libere, a fost ridicat în semn de recunoştinţă faţă de victimele dictaturii comuniste din România, pentru a omagia demnitatea celor care s-au jertfit în lupta împotriva comunismului. La dezvelirea şi sfinţirea monumentului sunt invitaţi reprezentanţi ai Comitetului de Conducere al INTER-ASSO, organizaţie internaţională ce reprezintă foştii deţinuţi politici din Albania, Bosnia, Herţegovina, Cehia, Croaţia, Estonia, Germania, Letonia, Lituania, Republica Moldova, Slovacia şi Slovenia. E

Evenimentul are loc la iniţiativa Fundaţiei pentru Democraţie, a cărei preşedinte este Emil Constantinescu, Primăriei Bucureşti şi Secretariatului de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945 – 1989", a anunţat, miercuri, Biroul de presă al Guvernului.

Lucrarea reprezintă trei aripi realizate din oţel inoxidabil, cântăreşte peste 100 de tone şi are o înălţime de peste 20 de metri. Autorul ei este sculptorul Mihai Buculei, al cărui tată a fost deţinut politic la Aiud.

"Inţiativa construirii monumentul 'Aripi' aparţine Asociaţiei Foştilor Deţinuţi, iar demararea efectivă a proiectului a început în 2003, în urma unui concurs de soluţii organizat de Ministerul Culturii, iar realizarea lui a durat foarte mult mai ales din cauza aspectelor tehnice implicate de un proiect de o asemenea anvergură", se mai arată în comunicat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici