China lansează un canal TV în limba arabă

Televiziunea de stat chineză va lansa un canal în limba arabă pentru a prezenta "adevărata" China locuitorilor din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu, informează BBC News Online.

45 afișări
Imaginea articolului China lansează un canal TV în limba arabă

China lansează un canal TV în limba arabă

Postul aparţinând China Central Television (CCTV) va transmite stiri, divertisment şi programe culturale şi va emite în regim continuu.

Lansarea acestui post TV este parte a planurilor guvernului chinez de a-şi promova propriile puncte de vedere prin încurajarea organizaţiilor media de stat să se extindă la nivel global.

Autorităţile de la Beijing, care susţin că unii radiodifuzori străini prezintă o imagine deformată a Chinei, impun restricţii semnificative asupra propriilor canale de informare.

"Este extrem de important pentru noi să fim un radiodifuzor multilingv, care să aibă o viziune de perspectivă", a declarat Zhang Changming, vicepreşedinte CCTV.

"Sperăm să face cunoştinţă lumii cu China şi Chinei cu restul planetei", a spus el, la lansarea postului.

CCTV are deja patru posturi TV internaţionale care emit în limbile engleză, franceză, spaniolă şi chineză. Noul canal în arabă va putea fi accesat de circa 300 de milioane de persoane din 22 de ţări vorbitoare de limba arabă începând din 25 iulie.

Radiodifuzorul a refuzat să dea detalii privind la costurile postului şi la audienţa pe care acesta speră să o atragă.

Televiziunea va avea iniţial 80 de angajaţi şi prezentatori chinezi vorbitori de limba arabă.

CCTV intenţionează să lanseaze şi un canal TV în rusă în septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici