Cinci artişti români în cadrul Festivalului Saberes e Sabores, Portugalia - VIDEO

În perioada 19 - 29 mai 2016, cu ocazia Festivalului Saberes e Sabores de Outras Gentes din Redondo, Portugalia, se va desfăşura, în cadrul proiectului Contemporanii, o rezidenţă artistică organizată în parteneriat cu Institutul Cultural Român din Lisabona şi Centrul Cultural Redondo.

136 afișări
Imaginea articolului Cinci artişti români în cadrul Festivalului Saberes e Sabores, Portugalia - VIDEO

Cinci artişti români în cadrul Festivalului Saberes e Sabores, Portugalia (Imagine: tvalmada.pt)

Alături de România, se vor alătura Festivalului reprezentanţi din mai multe ţări, printre care China, Marea Britanie, Republica Capului Verde, Brazilia, Tunisia, Belgia, Olanda etc.

România va fi reprezentată la Redondo de cinci artişti români: Ion Grigorescu, Mircea Roman, Mihai Sârbulescu, Andrei Rosetti şi Corina Dobre, alături de scriitorul Daniel Nicolescu şi Mihail Alexandrescu, fotografie.

Festivalul Saberes e Sabores de Outras Gentes din Redondo sărbătoreşte convieţuirea în armonie a comunităţilor prezente în sudul Portugaliei. Menirea artiştilor participanţi este de a surprinde atmosfera Festivalului în lucrări de grafică şi pictură şi de a organiza o expoziţie în spaţiul Centrului Cultural al Municipalităţii din Redondo. Evenimentul va fi împărtăşit publicului bucureştean în perioada august-septembrie 2016 printr-o expoziţie, ce va fi însoţită de lansarea catalogul dedicat proiectului: o alcătuire de lucrări de pictură, fotografie şi textul documentar.

„Sunt încântat să constat că această latinitate se înţelege atât de bine. (...) Între portughezi şi români s-a creat o punte evidentă, în toate spaţiile. (...) Şi asta arată că toate aceste lucruri nu s-ar fi putut întâmpla şi nu se întâmplă decât pentru că şi autorităţile şi artiştii, toată lumea, toţi intelectualii români au o foarte bună relaţie cu intelectualii portughezi. (...) Repet, această punte şi în timp şi în spaţiu între două latinităţi asemănătoare nu poate decât să ne bucure într-o Europă care în rest e destul de convulsivă”, a afirmat Radu Boroianu, preşedintele Institutului Cultural Român.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici