Cinci pelicule româneşti şi-au făcut loc anul acesta la festivalul de film de la Cannes

  • Cel mai mare festival de film revine cu o serie de proiecţii speciale.
  • Până pe 17 iulie, iubitorii de film pot alege între 134 de lungmetraje.
  • În 2007, regizorul Cristian Mungiu a fost premiat cu La Palm D'or.
380 afișări
Imaginea articolului Cinci pelicule româneşti şi-au făcut loc anul acesta la festivalul de film de la Cannes

STORY STIRILE FILMELE ROMÂNEŞTI SUNT ÎN COMPETIŢIE LA CANNES

Filmul La Civil este nominalizat la categoria Un Certain Regard. Scurt metrajul Interfon 15 este relaizat de Andrei Epure. În 2007, regizorul Cristian Mungiu a fost premiat cu La Palm D'or.
 
A început Festivalul de film de la Cannes. Până pe 17 iulie, iubitorii de film vor putea alege între 134 de filme lungmetraje doar 24 de filme concureză pentru premiul cel mare, premiul Palme D'Or
 
După un an în care totul a fost pus pauză, cel mai mare festival de film revine cu o serie de proiecţii care mai de care speciale. Printre filmele prezente anul acesta si-au facut loc 5 pelicule româneşti în diferite secţiuni paralele.
 
La Civil realizat de Teodora Ana Mihai  este nominalizat la categoria Un Certain Regard
Inspirat din fapte reale, filmul pune în prim plan istoria unei mame care îşi caută fata răpită de un cartel al drogurilor din nordul Mexicului.
 
Îţi  spun că la secţiunea Quinzane des realisateurs, filmul Întregalde a lui Radu Munteanu revine şi de această dată şi prezintă povestea unor tineri angajaţi ai unui ONG care merg să distribuie ajutoare într-o zonă izolată din Transilvania şi tot aici pelicula When Nights meet Down, realizată de Andreea Cristina Borţun, concurează ca şi film scurtmetraj.
 
În cea de a treia secţiune de renume, La semaine de la Critique. Scurt metrajul Interfon 15, realizat de Andrei Epure, iar preşedintele al  cele de-a 60 -a ediţii este celebrul regizor Cristian Mungiu.
 
În  2007 a devenit primul regizor român care a fost premiat cu La Palm D'or cu pelicula 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile. Iar la secţiunea dedicată filmelor de şcoală, Cinefondation, unde concurează stundenţii din lumea intreagă, Carina Gabriela Daşoveanu participă cu filmul Prin Oras Circula scurte poveşti de dragoste.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici