Cioloş îşi susţine poziţia privind cazul Intact pe Facebook. Iohannis a pierdut peste 17.000 de like-uri - FOTO

Premierul Dacian Cioloş îşi apără poziţia în cazul Intact pe Facebook, afirmând că a apărat legea ''în faţa celor care au vrut doar spectacol'', în timp ce preşedintele Klaus Iohannis este confruntat cu un val de opinii critice pe aceeaşi temă pe pagina sa de pe reţeaua de socializare.

14936 afișări
Imaginea articolului Cioloş îşi susţine poziţia privind cazul Intact pe Facebook. Iohannis a pierdut peste 17.000 de like-uri - FOTO

Cioloş îşi susţine poziţia privind cazul Intact pe Facebook. Iohannis, val de reacţii negative (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

UPDATE: Iohannis a pierdut peste 17.000 de like-uri

Pagina de Facebook a preşedintelui Klaus Iohannis are cu aproximativ 17.000 de fani mai puţin la 24 de ore după declaraţiile sale privind ''heirupismul'' ANAF în cazul Intact, potrivit Facebrands.

Potrivit statisticilor menţionate, şeful statului avea pe 16 februarie 2016 1.732.555 de fani pe reţeaua de socializare. El a încheiat ziua de miercuri cu aproximativ 2.200 de susţinători în minus, după ce în cursul după-amiezii a declarat că libertatea de exprimare nu poate fi suprimată pentru ''banale motive administrative'', criticând abordarea ''heirupistă'' a ANAF în cazul Intact.

Joi la ora 17.00 preşedintele avea 1.714.902 de fani, cu 17.653 mai puţini decât pe 16 februarie.

Iohannis s-a confruntat începând cu seara zilei de miercuri cu un val de critici pe pagina sa de Facebook, care au continuat pe parcursul zilei de joi. Peste 5.000 de comentarii - aproape exclusiv critice - erau joi la ora 17,00 la cea mai recentă postare a şefului statului în care acesta vorbea despre înnoirea clasei politice.

Pe de altă parte, premierul Dacian Cioloş a câştigat aproape 5.000 de susţinători de la izbucnirea scandalului Intact. Potrivit Facebrands, pe 16 februarie şeful Executivului avea 45.907 de fani, iar la sfârşitul zilei de miercuri, 47.089. Joi la ora 17,00 pagina primului-ministru întregistra 50.725 de like-uri.

 

Cioloş îşi susţine poziţia privind cazul Intact pe Facebook

Miercuri seara, şeful Exectivul şi-a reiterat punctul de vedere pe tema Intact pe pagina de Facebook. El a insistat în mod deosebit asupra faptului că a susţinut şi susţine acţiunea ANAF ''în acest caz despre care discutăm, cât şi în general, când intervenţia este justificată pe deplin de aplicarea legii şi nu se lasă intimidată de presiuni de orice fel în a-şi face treaba''. ''Am comunicat direct fiscului sprijinul meu integral pentru tot ceea ce face ca să aplice legea'', a subliniat premierul.

El a arătat că acţiunea ANAF ''poate fi eficientă şi respectată şi fără să creeze panică sau teamă, arătând respect şi fermitate faţă de cei pe care îi controlează''. ''Scopul, în aplicarea legii, nu este de a închide firma, ci de a rezolva problema legală (care, în acest caz, este recuperarea imobilului)'', a mai punctat Cioloş.

Postarea sa a trezit atât comentarii apreciative, cât şi critice, iar premierul a reacţionat răspunzând câtorva dintre ele. Astfel, o parte dintre cei ce au comentat au considerat că prin poziţia de miercuri din Senat premierul a făcut concesii trustului Intact, în vreme ce alţii l-au acuzat că vrea să oprească televiziunile în cauză.

''Încerc să găsesc echilibrul şi bunul simţ, indiferent de presiune dintr-o parte sau alta. Unii interpretează căutarea echilibrului ca o ezitare sau o slăbiciune'', a răspuns primul-ministru miercuri seara reproşului că se ''îndoaie'' sub presiunea sistemului pentru a-şi păstra funcţia.

''Nu am făcut niciun compromis. Am apărat legea în faţa celor care au vrut doar spectacol şi am încercat să am un punct de vedere echilibrat, susţinând faptul că ANAF a aplicat legea dar regretând că a fost şi o tendinţă de intimidare care din păcate a fost speculată apoi de cei de la Antene. Acesta a fost sensul a ceea ce am spus. Caut să nu pierd energia reformistă transmisă de cei care vor o Românie mai onestă, mai curată, mai tolerantă cu semenii'', a mai afirmat premierul într-o altă replică dată unui comentariu.

Pe de altă pate, preşedintele Klaus Iohannis, care a avut o poziţie publică în care a apărat trustul Intact de "heirupismul" ANAF şi a afirmat că libertatea de exprimare nu poate fi afectată de ''banale motive administrative'', s-a confruntat în cursul serii cu un val de critici.

''Ridicol şi descurajant peisajul moral pe care îl creditaţi cu ultimele dvs declaraţii în speţa Antena 3. Înjositor pentru cei care v-au dat votul şi sunt - prin asta - reprezentaţi de gesturile dvs!'', a fost unul dintre reproşuri. ''Am stat la coadă la Londra 8 ore ca să vă votez. După declaraţia dvs. de astăzi despre Antena 3, aş mai sta la coadă 8 ore ca să NU vă mai votez'', i-a transmis un român din diaspora.

''Să vă fie ruşine! Îmi retrag like-ul pe care vi l-am dat din toată inima. Dacă aş putea, mi-aş retrage şi votul!'', a fost o altă postare critică. Unii internauţi au acuzat faptul că postările le-au fost şterse.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici