Cluj: Ambasadorul Azerbaijanului va preda cursuri despre lupta împotriva terorismului

Ambasadorul Azerbaijanului, Eldar Hasanov, va preda, începând din această toamnă, cursuri în domeniul luptei împotriva terorismului şi împotriva dependenţei de droguri, la două facultăţi ale Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca.

21 afișări
Imaginea articolului Cluj: Ambasadorul Azerbaijanului va preda cursuri despre lupta împotriva terorismului

Cluj: Ambasadorul Azerbaijanului va preda cursuri despre lupta împotriva terorismului (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Ambasadorul Azerbaijanului, Eldar Hasanov, a arătat, într-o scrisoare adresată, la sfârşitul lunii mai, rectorului UBB, Andrei Marga, şi publicată în Buletinul Informativ din luna iunie al universităţii clujene, că îşi exprimă "profunda recunoştinţă pentru ocazia de a preda cursuri în cadrul UBB, una dintre instituţiile cu o istorie veche din România".

"Având în vedere rolul deosebit pe care îl are UBB la dezvoltarea relaţiilor dintre România şi Republica Azerbaijan, precum şi faptul că în cadrul universităţii funcţionează cu succes Institutul de Turcologie şi Studii Central-Asiatice, sunt onorat să predau cursuri în domeniul luptei împotriva terorismului şi împotriva dependenţei de droguri în cadrul facultăţilor de Drept şi Psihologie ale UBB", se arată în documentul citat.

Eldar Hasanov a precizat că ar putea aborda teme precum "Securitatea energetică a Europei", "Lupta cu terorismul", "Lupta cu drogurile" sau "Colaborarea Marea Neagră - Marea Caspică".

Reprezentanţii UBB au declarat, luni, corespondentul MEDIAFAX că aceste cursuri vor fi predate de ambasador din această toamnă, odată cu începerea noului an universitar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici