CNC a lansat concursul de proiecte cinematografice

Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) a publicat, vineri, anunţul de organizare a primei sesiuni a concursului de proiecte de anul acesta, din perioada iulie-august, pentru care a alocat o sumă totală de 15 milioane lei.

1 afișare
Imaginea articolului CNC a lansat concursul de proiecte cinematografice

CNC a lansat concursul de proiecte cinematografice

Cineaştii interesaţi să obţină credite directe pentru producţia filmelor şi dezvoltarea proiectelor cinematografice trebuie să-şi depună dosarele de concurs până pe 20 august, la CNC, se arată în anunţul apărut în trei ziare şi postat pe site-ul instituţiei.

Regulamentul de concurs şi alte informaţii sunt disponibile pe site-ul www.cncinema.abt.ro sau la secretariatul tehnic al concursului.

Suma totală alocată de CNC pentru această sesiune este de 15 milioane lei. Potrivit lui Eugen Şerbănescu, directorul general al Centrului, suma va fi defalcată astfel: 3,6 milioane lei pentru filmele de lungmetraj de ficţiune debut, 1 milion lei pentru filmele de scurtmetraj de ficţiune, 2,25 milioane lei pentru filmele documentare şi filmele de animaţie, 8 milioane lei pentru filmele de lungmetraj de ficţiune şi 150.000 lei pentru dezvoltarea proiectelor de filme, lungmetraj de ficţiune, documentare şi de animaţie.

Totodată, CNC a stabilit că suma minimă pe care o poate încasa un proiect cinematografic de lungmetraj clasat pe o poziţie ce se încadrează în limita fondurilor alocate pentru acea secţiune este de 500.000 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici