Colecţia de "lucruri splendide" a lui Freddie Mercury, scoasă la licitaţie

Minunatele costume de scenă ale cântăreţului trupei Queen, Freddie Mercury, versurile scrise de mână şi tablourile sale se numără printre cele peste 1.500 de obiecte din colecţia privată a regretatului solist, care vor fi scoase la licitaţie.

397 afișări
Imaginea articolului Colecţia de "lucruri splendide" a lui Freddie Mercury, scoasă la licitaţie

Sursa foto: Twitter

Obiectele din iubita casă a legendei rock - Garden Lodge din Kensington, în vestul Londrei - vor fi expuse din 4 august până pe 5 septembrie, când ar fi împlinit 77 de ani. 
 
Colecţia include o replică a coroanei Sfântului Edward şi mantia care o însoţeşte, din blană falsă, catifea roşie şi pietre preţioase, care au fost purtate de cântăreţ în timpul unora dintre cele mai faimoase concerte ale sale.
 
Printre acestea se numără legendarul Live Aid din 1985, precum şi interpretarea finală a piesei God Save The Queen în timpul ultimului său turneu cu Queen din 1986. Se preconizează că va ajunge până la 80.000 de lire sterline.
 
De asemenea, sunt scoase la vânzare versuri scrise de mână, nemaivăzute până acum, ale hitului We Are The Champions din 1977 al trupei Queen - care se întind pe nouă pagini şi au un preţ cuprins între 200 şi 300.000 de lire sterline - şi versuri ale imnului clasic Killer Queen, evaluate la 70.000 de lire sterline, scrie DailyMail
 
Fanii Queen ar putea, de asemenea, să pună mâna pe o chitară acustică Martin D-35 din 1975, pe care se crede că Mercury a scris şi înregistrat "Crazy Little Thing Called Love", pentru un preţ estimat la 30-50.000 de lire sterline.
 
Colecţia lui Mercury de la Garden Lodge a rămas în mare parte neatinsă timp de aproximativ 30 de ani. După ce a murit în 1991, a lăsat casa şi bunurile sale prietenei sale Mary Austin, care a declarat pentru BBC: "Este o colecţie foarte inteligentă, sofisticată şi nu cred că cineva ar putea atribui asta lui Freddie".
 
Înainte de expoziţia de la Londra, cele mai importante piese din colecţie vor fi prezentate în iunie la New York, Los Angeles şi Hong Kong.
 
Cele şase licitaţii dedicate care vor urma vor fi conduse de o vânzare de seară, pe 6 septembrie, în cadrul căreia va fi oferită o secţiune reprezentativă a celor mai importante obiecte din colecţie.
 
O somptuoasă jachetă ceremonială în stil militar, creată pentru legendarul bal mascat de la petrecerea de 39 de ani a cântăreţului, care a avut loc la München în 1985, are un preţ cuprins între 10.000 şi 15.000 de lire sterline.
 
Jacheta ornamentată din mătase neagră şi catifea, cu epoleţi mari, cu franjuri extravagante din metal argintiu şi imitaţie de medalii, este în stilul copertei albumului Sergeant Pepper al trupei The Beatles.
 
Pe 7 şi 8 septembrie, vor urma alte două licitaţii live: prima dedicată lui Mercury "On Stage", iar cea de-a doua dedicată vieţii sale "At Home" şi obiectelor pe care le-a iubit şi cu care a trăit la Garden Lodge.
 
Oliver Barker, preşedintele Sotheby's Europe, a declarat: "Viaţa senzaţională a lui Freddie Mercury ne-a lăsat o gamă bogată de momente artistice care încă ne emoţionează şi ne uimesc, o moştenire care, la fel ca muzica sa, va dăinui în veci. În timp ce Sotheby's se transformă în scena acestei colecţii remarcabile, accentul va fi pus atât pe Freddie Mercury omul de spectacol, sărbătorind tot ceea ce ştim deja despre el, cât şi pe descoperirea pasiunilor sale artistice private mai puţin cunoscute. Cu o amploare pe măsură, licitaţia va reuni expertiza specialiştilor din 30 de categorii diferite de colecţionari şi va cuprinde expoziţii organizate în patru locaţii de pe trei continente - totul culminând cu cea mai lungă şi spectaculoasă expoziţie publică din istoria companiei noastre. Cum altfel am putea sărbători legenda care este Freddie Mercury?

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici