Concert caritabil pentru tineri cu handicap mintal, susţinut de pianistul Horia Mihail şi doi piloţi de avion, la Braşov

Trei muzicieni - pianistul braşovean Horia Mihail şi doi piloţi de avion - vor concerta, miercuri, la Sala Patria din Braşov, pentru a strânge fonduri pentru un centru regional cu locuinţe sociale şi ateliere protejate pentru tineri cu handicap mintal sever, transmite corespondentul MEDIAFAX.

140 afișări
Imaginea articolului Concert caritabil pentru tineri cu handicap mintal, susţinut de pianistul Horia Mihail şi doi piloţi de avion, la Braşov

Concert caritabil pentru tineri cu handicap mintal, susţinut de pianistul Horia Mihail şi doi piloţi de avion, la Braşov (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Filarmonica Braşov, trei muzicieni cu experienţă pe marile scene de concert îşi unesc forţele pentru un proiect caritabil. Concertul va avea loc la Sala Patria, miercuri, de la ora 19.00, şi va fi susţinut de pianistul Horia Mihail, violoncelistul Alessandro Menegardi şi violonistul Cristian Mandu, ultimii doi fiind piloţi de aeronave Airbus, pe lângă activitatea lor muzicală.

Împreună, cei trei urmăresc să strângă fonduri pentru construcţia unui centru regional dedicat tinerilor cu handicap mintal sever.

"Acest centru va include locuinţe de tip familial şi ateliere protejate, dedicate celor care, la vârsta de 18 ani, sunt excluşi din sistemul de asistenţă socială şi educaţie al statului, deşi nu pot duce o viaţă complet independentă. O parte rămân în grija familiilor, însă pentru cei care sunt orfani, excluderea dintr-un sistem de asistenţă le pune în pericol nu doar posibilitatea unei reale incluziuni, ci chiar viaţa", afirmă, în comunicat, Ovidiu Damian, directorul Asociaţiei "Hans Spalinger" (AHS).

Această organizaţie, cu 11 ani de experienţă în oferirea de servicii educaţionale şi de recuperare pentru tinerii cu handicap mintal sever, va implementa proiectul în parteneriat cu Habitat for Humanity Cluj, un ONG care de 15 ani construieşte case pentru familii cu venituri mici, în regim non-profit.

Pentru a strânge fondurile necesare, intrarea la concert se va face pe baza unei donaţii a cărei valoare o poate stabili fiecare spectator. De asemenea, donaţiile se pot trimite şi direct în contul AHS. Viitorul centru va fi deschis în comuna Jucu din judeţul Cluj, de serviciile sale putând beneficia tineri din întreaga regiune, iar construcţia este preconizată să înceapă în cursul anului 2016.

Evenimentul de la Braşov va include un concert cu lucrări de Piotr Ilici Ceaikovski şi Astor, dar şi o expoziţie de fotografii spectaculoase şi perspective unice surprinse în timpul zborurilor.

Cristian Mandu este violonist cu studii la academiile de muzică din Bucureşti, Statele Unite şi Elveţia. În prezent, este pilot comandant de avion şi îşi continuă activitatea artistică, susţinând de ani întregi, prin proiectele sale muzicale, activitatea AHS.

Alături de el se va afla pianistul Horia Mihail, cunoscut publicului din toată România în urma turneelor sale "Pianul călător", el susţinând peste 1.000 de concerte cu majoritatea orchestrelor simfonice din ţară, inclusiv Filarmonica "George Enescu" şi Orchestra Naţională Radio.

Cel de-al treilea artist este Alessandro Menegardi, un violoncelist italian care a studiat sub îndrumarea unor maeştri precum Teodora Campagnaro, Rocco Filippini şi Enrico Bronzi. A concertat alături de mai multe orchestre de muzică de cameră şi orchestre simfonice europene, sub bagheta unor dirijori precum Zubin Mehta şi Lorin Maazel. Alături de activitatea muzicală, a început în 2008 academia de pilotaj, absolvind ca pilot pe curse comerciale şi instructor de zbor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici