Concert în onoarea Zilei Naţionale a României. Orchestra Română de Tineret va participa la Expo 2020 Dubai

  • Pe data de 6 decembrie Orchestra Română de Tineret va susţine un concert pe scena Millenium Amphitheater, în cadrul Expo 2020 Dubai.
  • Acesta va reprezenta primul eveniment cultural românesc de anvergură.
  • Orchestra va fi dirijată de Gabriel Bebeşelea, avându-i ca solişti pe câştigătorii Concursului Internaţionl „George Enescu” din acest an: violonistul Valentin Şerban şi violoncelistul Ştefan Cazacu.
103 afișări
Imaginea articolului Concert în onoarea Zilei Naţionale a României. Orchestra Română de Tineret va participa la Expo 2020 Dubai

Sursa foto: orchestratineret.ro

Concertul se va desfăşura în onoarea Zilei Naţionale a României din cadrul Expoziţiei Mondiale Dubai din 2020. Acesta se va ţine pe data de 6 decembrie la ora 18. În data de 7 decembrie, formaţiile camerale din cadrul orchestrei vor susţine mici recitaluri în pavilionul dedicat României.

Programul va cuprinde lucrări ale lui Sabin Păutza, Ciprian Porumbescu, Constantin Dimitrescu, Rossini, Mascagni, Saint-Saens, Puccini, Glinka şi Johann Strauss, fiul. Soliştii vor interpreta două lucrări româneşti celebre: „Balada pentru vioară şi orchestră” de Ciprian Porumbescu şi „Dansuri româneşti pentru violoncel şi orchestră” de Constantin Dimitrescu. În această notă, concertul va aduce un iz de bună dispoziţie, cei doi solişti devenind metafore ale voioşiei şi tinereţii.

Expoziţia Mondială Dubai 2020, din acest an, care se  desfăşoară între 1 octombrie 2021 şi 1 aprilie 2022 are ca tematică „Connecting Minds, Creating the Future”. Aceasta urmăreşte nevoia globală de colaborare şi sprijin reciproc, prezentându-se ca o inspiraţie pentru celelalte generaţii.

Pentru acest eveniment, Ferdinand Nagy, comisarul general al Secţiunii Române pentru Expo 2020 Dubai a declarat: Având experienţa expoziţiilor mondiale din Japonia şi China, precum şi activitatea îndelungată în conducerea Biroului Internaţional pentru Expoziţii (BIE) sunt extrem de bucuros să văd că, în contextul acestei pandemii mondiale, Expo 2020 Dubai demonstrează o solidaritate şi o dorinţă de a reveni la viaţa normală absolut remarcabile. Totodată constat că prezenta României este una cu totul deosebită, iar evenimentele culturale de cea mai înaltă ţinută – având ca moment de vârf concertul excepţionalei Orchestre Române de Tineret – plasează ţara noastră în topul cultural al celor 190 de ţări participante”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici