Condiţii de muncă INUMANE în fabrici în care se produc iPad-uri: Cât sunt OBLIGAŢI să lucreze angajaţii şi cum LOCUIESC aceştia - FOTO

Condiţiile inumane de muncă de la câteva fabrici în care se produc iPad-uri au şocat întreaga lume.

10144 afișări
Imaginea articolului Condiţii de muncă INUMANE în fabrici în care se produc iPad-uri: Cât sunt OBLIGAŢI să lucreze angajaţii şi cum LOCUIESC aceştia - FOTO

Condiţii de muncă INUMANE în fabrici în care se produc iPad-uri: Cât sunt OBLIGAŢI să lucreze angajaţii şi cum LOCUIESC aceştia (Imagine: Mediafax foto/AFP)

În fabricile producătoare de iPad-uri din China, angajaţii au ture de 24 de ore, după care reuşesc cu greu să meargă, informează Daily Mail.

Siguranţa la locul de muncă a angajaţilor Apple din China a atras deja atenţia, după ce acum doi ani aproximativ 140 de angajaţi au fost răniţi fiindcă au folosit o substanţă toxică la curăţarea ecranelor iPhone-urilor, iar patru oameni au murit în urma unor explozii anul trecut, alţi 75 fiind accidentaţi.

Compania a fost avertizată înaintea exploziilor de condiţiile de muncă periculoase de la fabrica din Chengdu (sud-vestul Chinei).

"Dacă Apple a fost avertizată şi nu a luat nicio măsură, atunci e de condamnat", a declarat expertul în siguranţa la locul de muncă Nicholas Ashford, de la Institutul Tehnologic din Massachusetts.

"Ceea ce este respins din punct de vedere moral într-o ţară este acceptat în afaceri într-o alta, iar companiile profită de acest lucru", a adăugat acesta.

La fabrica din Chengdu, unde sunt angajaţi 120.000 de oameni, poate fi observat următorul mesaj: "Trage din greu azi la muncă sau trage din greu mâine să-ţi găseşti un loc de muncă".

"Apple nu este interesată decât de sporirea calităţii produselor şi scăderea costurilor de producţie", a declarat Li Mingqi, fost angajat al partenerului Apple, Foxconn.

În afară de programul inuman la care sunt expuşi, angajaţii Apple din China sunt cazaţi în camere suprapopulate pentru micşorarea cheltuielilor de producţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici