Continuarea romanului "The Shining", de Stephen King, va fi lansată pe 24 septembrie 2013

O continuare a romanului "Strălucirea/ The Shining", de Stephen King, intitulată "Doctor Sleep", va fi lansată în librăriile din Statele Unite ale Americii pe 24 septembrie 2013.

404 afișări
Imaginea articolului Continuarea romanului "The Shining", de Stephen King, va fi lansată pe 24 septembrie 2013

Stephen King (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Scriitorul a făcut acest anunţ prin intermediul unui mesaj postat marţi pe site-ul său.

"Doctor Sleep" a avut deja parte de câteva recenzii favorabile, după ce Stephen King a citit câteva pasaje din roman cu ocazia unei întâlniri cu cititorii săi, organizată pe 23 septembrie 2011, la George Mason University, informează  hollywoodreporter.com.

"Strălucirea/ The Shining", lansat în 1977, a fost primul bestseller pentru King şi, totodată, romanul care l-a impus definitiv în rândul celor mai proeminenţi scriitori americani de proză SF şi horror. Acest roman spune povestea unei familii care îşi petrece iarna într-un hotel izolat din New England. Acolo, un spirit malefic îl incită pe tatăl alcoolic la acte de violenţă. Fiul său, cu puteri paranormale, are viziuni terifiante despre trecut şi viitor.

Stanley Kubrick a regizat, în 1980, o versiune cinematografică a acestui roman, în care rolurile principale au fost interpretate de Jack Nicholson şi Shelley Duvall.

Noul volum, intitulat "Doctor Sleep", prezintă povestea "unui grup de vampiri nomazi, căruia i se spune «tribul» (The Tribe)", se afirmă într-un comunicat postat pe site-ul scriitorului. Personajul central este Danny Torrance, fiul din romanul original, ajuns acum la vârstă adultă. Potrivit site-ului io9.com, "Danny lucrează într-un ospiciu şi se foloseşte de puterile lui speciale pentru a-i ajuta pe pacienţi să moară liniştiţi, fără durere. Din păcate, el se întâlneşte cu o bandă de vampiri nomazi care se hrănesc cu energia oamenilor".

Stephen King, un maestru al genului horror, a scris peste 40 de cărţi şi 200 de povestiri. El a câştigat premiul World Fantasy, premiul Bram Stoker şi premiul O. Henry. În 2003, Stephen King a primit medalia Fundaţiei Naţionale de Carte, pentru contribuţia sa remarcabilă la literatura americană. Numeroase poveşti scrise de King, precum "The Shining" şi "Carrie", au stat la baza producerii unor pelicule hollywoodiene de succes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici